elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Magnolia Jazzband actua aquest dilluns a Simat de la Valldigna

Magnolia Jazzband actua aquest dilluns a Simat de la Valldigna - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Magnolia Jazzband actua aquest dilluns a Simat de la Valldigna - (foto 2)

  L'aclamada formació musical noruega 'Magnolia Jazzband' actuarà aquest dilluns, 29 d'octubre, a l'auditori de la Casa de la Música de Simat de la Valldigna. Amb aquest concert, ja són cinc els que ha realitzat a la localitat atés que el seu director, Gunnar Gotaas, a més de noruec, és veí de Simat des de fa més de deu anys.

  El repertori del grup contempla diferents estils, com el jazz tradicional, el gòspel, antics evergreens, cançons populars noruegues i el rhythm and blues; aquest últim es tracta d'un gènere de música popular afroamericana que va nàixer als anys 40 a els EUA a partir del blues, gòspel i jazz.

  Magnolia Jazzband, que rep el seu nom per ser la magnòlia la flor oficial de l'Estat de Louisiana, bressol del jazz, és una veterana i popular orquestra d'aquest tipus de música. El grup ha estat de gira en bona part de països europeus i ha actuat a altres indrets com Singapur i Bogotà. Des de 1972 l'orquestra ha sigut sòlidament dirigida pel trombonista Gunnar Gotaas, que també participà en la fundació del club de jazz New Orleans Workshop a Oslo el mateix any.

  Després de l'experiència d'haver actuat a Simat en ocasions anteriors, Gotaas manifesta que el públic simater gaudeix molt als seus concerts perquè interpreten uns estils de música que són «menys usuals» a estes terres i per la rítmica i l'alegria que transmeten des de l'escenari. A més a més, trasllada que la resta d'integrants de la formació, tots ells noruecs, es senten com a casa quan venen a Simat «i aprofiten per a conéixer la seua gastronomia i turisme».

  Els integrants de l'agrupació musical són: Anders Bjørnstad (trompeta), Georg Reiss (clarinet/saxo alt), Gunnar Gotaas (trombó), David Skinner (piano), Børre Frydenlund (banjo/guitarra/vocalista), Sebastian Haugen (contrabaix) i Torstein Ellingsen (bateria).

  Després del concert a Simat, que tindrà un preu de 5 euros l'entrada, tenen previstos concerts a les localitats de Torrevieja i Calahonda.

  Pujar