elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Emshi instal·la una altra presa d'emergència que assegura el subministrament d'aigua en alta a Moncada i Alfara del Patriarca

L´Emshi instal·la una altra presa d'emergència que assegura el subministrament d'aigua en alta a Moncada i Alfara del Patriarca
  • La derivació pot donar servei a tots dos municipis de l'Horta en cas d'emergència

MÉS FOTOS
L´Emshi instal·la una altra presa d'emergència que assegura el subministrament d'aigua en alta a Moncada i Alfara del Patriarca - (foto 2)

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) ha instal·lat una derivació d'emergència a Moncada que, a més de duplicar les garanties de proveïment d'aigua potable en aquest municipi, també ho farà a Alfara del Patriarca, ja que la nova presa d'aigua pot donar servei a totes dues localitats en cas d'emergència.

De fet, està previst que la setmana pròxima es procedisca a instal·lar una vàlvula intermèdia sobre la canonada DN 800 mm de l'Horta Nord i és necessari tancar el subministrament de la derivació habitual per la qual la població d'Alfara del Patriarca rep l'aigua en alta. No obstant això, aquest municipi no notarà cap mena d'afecció en el servei, gràcies a que durant la matinada del dijous al divendres l´Emshi va instal·lar la presa d'emergència a Moncada que beneficia a totes dues poblacions.

“La planificació és fonamental per a mantindre en bon estat el sistema i per a modernitzar-lo quan siga convenient. Amb aquesta actuació es dupliquen les garanties de proveïment d'aigua potable en alta en aquestes dues localitats”, ha explicat la presidenta de l´Emshi, Elisa Valía. “El sistema de proveïment és cada vegada més versàtil, per la qual cosa és més eficient i robust davant eventualitats amb la finalitat d'assegurar l'aigua potable en alta als més de 1,6 milions d'habitants de València i la seua àrea metropolitana”, ha afegit Valía.

Per part seua, l'alcaldessa d'Alfara del Patriarca, Marisa Almodóvar Torres, ha assegurat que des de l'ajuntament agraeixen el treball de l´Emshi, ja que “el fet de poder sectoritzar la xarxa per si hi ha alguna avaria representa un benefici per a la població, perquè podrà garantir el subministrament d'aigua.”

Aquests treballs formen part del pla de l´Emshi pressupostat en 1.390.000 euros per a modernitzar i instal·lar derivacions d'emergència en aquestes deu localitats

de l'Horta: Albal, Alfara del Patriarca, Alfafar, Benetússer, Burjassot, Catarroja, Massanassa, Moncada, Paiporta i Picanya. En funció dels escenaris de cada localitat les intervencions es duen a terme en derivacions principals o en les principals i les d'emergència.

Pujar