elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Aliança per l'Emergència Climàtica de Paterna, l'Eliana i San Antonio animen la població a secundar l'Hora del Planeta

  • Criden a apagar la llum el dissabte de 20.30 a 21.30 per a exigir accions més contundents contra la crisi climàtica

L'Aliança per l'Emergència Climàtica de Paterna, L'Eliana i San Antonio de Benagéber demana als tres ajuntaments que l'apagada que faran demà dissabte en els edificis públics porte acompanyades accions concretes per a afrontar l'emergència climàtica.
 
“Demanem també a les poblacions que donen suport a aquesta crida perquè l'emergència climàtica és real i requereix que tant les administracions com la població actuem i realitzem una transició ecològica per a alentir els efectes del canvi climàtic”, ha afirmat Gloria Remacha, portaveu de l'Aliança.
 
Remacha també ha afirmat que “els gestos simbòlics, com l'apagada del dissabte, són importants, però han d'anar acompanyats amb actuacions concretes perquè els nostres municipis entren en la senda de la sostenibilitat”. Els tres municipis, i especialment Paterna, tenen una mobilitat motoritzada molt elevada que és important reduir potenciant els desplaçaments a peu, amb bicicleta i en transport públic per a reduir les emissions de CO₂ i, a més, mantindre i el gran pulmó metropolità que és el parc natural del Túria, i també espais naturals tan valuosos com les Moles de Paterna.
 
Els tres municipis compten també amb polígons industrials i edificis com col·legis i instituts on es poden instal·lar plaques fotovoltaiques que poden aportar autonomia energètica, i l'horta de Paterna, amb els seus aliments de proximitat, pot ser un gran rebost.

Per a l'Aliança per l'Emergència Climàtica, hi ha moltes iniciatives possibles per a transitar cap a una altra manera d'habitar i de viure reduint la nostra petjada ecològica, i els nostres ajuntaments poden impulsar aquests canvis: en mobilitat sostenible, alimentació de proximitat, gestió de residus potenciant el compostatge i la reutilització, i moltes altres accions que ens poden aportar qualitat de vida sense destruir ni depredar la naturalesa que ens sustenta.

Remacha ha demanat als nostres ajuntaments “més coherència perquè les accions que promoguen estiguen d'acord amb el repte que afrontem. Perquè l'emergència climàtica requereix canvis importantíssims en la nostra forma de vida i de consum que esperem que potencien”.

L'Aliança també demana a la ciutadania que, a més de participar en l'acció de demà, s'implique en el dia a dia en un canvi en l'estil de vida perquè tota la societat camine en la direcció de la transformació global que necessitem.

Pujar