elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Castelló de Rugat prepara el seu homenatge a Carmen Alborch

L'Ajuntament de Castelló de Rugat prepara el seu homenatge a Carmen Alborch
  • El pròxim 1 de març, l’Ajuntament de Castelló de Rugat ha preparat un conjunt d'actes d’homenatge a la memòria de la seua veïna més il·lustre: Carmen Alborch

La corporació municipal presidida per Antonio Esquinas, el pròxim dia 1 de març, presentarà els actes que ha projectat l'Ajuntament de Castelló de Rugat, per retre sentit homenatge a Carmen Alborch.

"Hem respectat la voluntat de la família de Carmen" ha declarat Antonio Esquinas "i volgut esperar que passara el temps de condol”. S’hi han mantes contacte amb la família de Carmen Alborch, i “hem pensat a unir en un dia molt especial: actes institucionals i altres que estan en el món de la cultura i com no podia ser d'altra manera lligats en el feminisme, del qual Carmen ha estat un referent".

D'ací a poc temps l'Ajuntament de Castello presentarà el programa definitiu dels actes que configuraran aquest homenatge, i que tindran una vessant institucional i altra vinculada al món de la cultura.

La que fora Ministra de Cultura del PSOE i Directora de l’IVAM, entre altres càrregs, ja va ser nomenada filla predilecta de Castelló per la corporació presidida pel també socialista Vicent Moreno l'any 1995.

Els actes que presentaràn volen unir el mon de la cultura amb el sentir de la família i el reconeixent del seus poble.

“Amb aquests actes s’arreplega la voluntat del Plenari de la població que va aprovar de manera unànime donar el nom de Carmen alorch a la Casa de la Cultura de Castelló de Rugat” assenyalava l’Alcalde. Actualment situada en les Escoles Velles, edifici que va ser recuperat i adequat durant l'anterior legislatura, i en el que actualment es troba la biblioteca municipal.

La data escollida, 1 de de març, assenyala l'inici dels actes de la setmana de la dona.

Pujar