elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Benigànim se suma a la campanya “Millor en família. Acollir és créixer”

L’Ajuntament de Benigànim se suma a la campanya “Millor en família. Acollir és créixer”

  La campanya per a l’acolliment familiar, engegada per la Direcció General de Família i Infància, pretén incentivar aquesta forma de voluntariat. Des de l’àrea de Benestar Social, l’Ajuntament de Benigànim s’adhereix a aquesta iniciativa amb la finalitat de promoure i difondre els beneficis i modalitats de l’acolliment familiar.

  S’ha organitzat una xarrada informativa, “Acolliment familiar, una llar per a cada xiquet/a”, per al pròxim 1 de juny a les 17h. Aquesta sessió serà impartida per la psicòloga Elena Martínez Miguel, de l’Associació de Voluntariat d’Acolliment Familiar (AVAF), comptarà amb els testimonis de famílies acollidores i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Benigànim.

  L’Ajuntament aposta per l’acolliment familiar com a mesura de protecció, la qual produeix la plena participació d’una persona menor d’edat en la vida d’una família substitutiva o complementària a la pròpia. Atorgant així les oportunitats de relació i vinculació necessàries per a un adequat desenvolupament afectiu.

  La protecció a la infància és un problema social, del qual tots i totes som responsables. Des de l’Ajuntament de Benigànim s’anima a les famílies del poble i de pobles veïns a participar en aquesta iniciativa per a l’acolliment familiar. Acollir requereix una preparació i es necessita suport durant tot el procés. I sobretot, acollir ens enriqueix com a persona i com a família.

  Per a la xarrada informativa, “Acolliment familiar, una llar per a cada xiquet/a”, cal inscripció prèvia, ja que l’aforament és reduït degut a les mesures COVID. Per a inscriure’s, abans de l’1 de juny, cal enviar un correu a: eeiia@beniganim.org, o bé per telèfon (WhatsApp i Telegram) al número: 661 555 344.

  Pujar