elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament adquireix el primer lot de 50 quilos de tomaca en la subhasta solidària de la Cooperativa del Perelló

  Aquest matí s'ha celebrat en les instal·lacions de la Cooperativa del Perelló la 9a subhasta del primer lot seleccionat de 50 quilos de tomaques collides en el municipi. Un acte de caràcter solidari amb el qual es dona el tret d'eixida a la temporada de la tomaca i que també ha servit per a presentar les IX Jornades Gastronòmiques del Perelló que tindran lloc del 5 al 13 de juny.

  En aquesta ocasió, i a causa de les restriccions per la crisi sanitària, la subhasta s'ha adjudicat a l'Ajuntament, com ja ocorreguera l'any passat, per un import de 1.300 euros. En les primeres set edicions, es va realitzar una subhasta de licitació a l'alça, però tant en 2020 com en aquest 2021, les circumstàncies impedien aqueix tipus d'acte. Davant aquesta situació, l'Ajuntament, en els dos últims anys, s'ha fet càrrec d'aqueix primer lot l'import del qual va destinat íntegrament a Càritas.

  A l'acte ha assistit la Junta Rectora de la Cooperativa Unipro, Vicente Villegas, i l'alcalde del Perelló, Juan Botella, acompanyat per la regidora de Comerç, Natividad Aguado, i per la regidora Amparo Fernández.

  El president de la Cooperativa ha destacat que espera que l'any que ve es puga recuperar l'acte tradicional de la subhasta de licitació i ha agraït el suport de l'Ajuntament per a mantindre aquest acte d'inici de la temporada de manera simbòlica.

  Per part seua, l'alcalde del Perelló ha manifestat el compromís de l'Ajuntament amb totes les iniciatives que realitze la Cooperativa i s'ha mostrat molt satisfet amb la decisió de l'equip de Govern de quedar-se amb la subhasta d'enguany perquè no sols es fa costat a la Cooperativa sinó que l'import va destinat a una bona causa com és ajudar a Càritas del Perelló.

  “Per a nosaltres, la tomaca del Perelló és un dels actius més importants en la promoció turística i, a més, la Cooperativa és l'empresa més important de l'economia local pel volum de negoci i pels llocs de treball que genera”, ha declarat l'edil.

  IX Jornades Gastronòmiques de la Tomaca

  La trobada celebrada a la tenda de la cooperativa també ha servit per a presentar les IX Jornades Gastronòmiques de la Tomaca per a part de la regidora de Comerç, Natividad Aguado, qui ha lamentat no poder organitzar enguany tampoc la Fira Gastronòmica a causa de les restriccions sanitàries.

  “La Fira és ja un esdeveniment consolidat que iniciem l'any 2012 i que representa un impuls econòmic per a tot el teixit econòmic del Perelló ja que ens visiten milers de persones de tota la Comunitat. Enguany, no obstant això, només podem organitzar les Jornades Gastronòmiques”, ha explicat Aguado.

  En aquestes jornades el protagonista és la tomaca del Perelló i en elles participaran huit dels millors restaurants de la població.

  Els restauradors presenten uns magnífics menús de degustació per només 24 euros en els quals es podran degustar les especialitats de la cuina perellonera a més de la millor tomaca del món.

  Les jornades se celebren del 4 al 13 de juny i els menús de cada restaurant estaran publicats en la pàgina web municipal a la fi de la setmana pròxima. “Convide a tots els veïns i veïnes de la comarca i del cap i casal al fet que ens visiten i degusten la tomaca del Perelló en els nostres restaurants i, de pas, realitzen compres en els nostres comerços especialitzats”.

  Pujar