elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Labora porta ofertes de treball i tallers per a trobar ocupació a Cabanes, Cheste i Càlig

Labora porta ofertes de treball i tallers per a trobar ocupació a Cabanes, Cheste i Càlig
  • Realitzarà fòrums d'ocupació #ConnectaLabora en tota la Comunitat Valenciana a través dels pactes territorials

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, portarà ofertes de treball i tallers pràctics per a la cerca d'ocupació a Cabanes, Cheste i Càlig.

D'aquesta manera, Labora reprén la seua ronda de Fòrums Connecta Labora que portarà a tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis per a l'ocupació que ofereixen les administracions públiques valencianes.

Aquests esdeveniments, emmarcats en la iniciativa #Connectalabora, es realitzen en col·laboració amb els pactes per l'ocupació. Les persones que s'acosten podran participar en tallers sobre videocurrículum, com afrontar una entrevista de treball, masterclass sobre competències professionals, marca personal, TIC, etc.

Cabanes serà la localitat que aculla el primer dels fòrums d'enguany el pròxim 20 de febrer. El 27 de febrer serà el següent a Cheste, la celebració del qual forma part de l'Acord Territorial pel Consell Econòmic i Social Comarcal Hoya de Buñol-Chiva (Yátova, Cheste, Buñol, Chiva, Alborache, Cortes de Pallás, Dos Aguas, Godelleta, Macastre, Millares, Siete Aguas i Turís).

El 2 de març serà Càlig la localitat que aculla el fòrum del pacte per l´ocupació Maestrat Litoral (Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Sant Rafel del Riu,Santa Magdalena de Polpis, Càlig i Alcalà de Xivert).

El projecte #Conectalabora naix de la necessitat d'intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d'ocupació.

Des de Labora s´han proposat obrir nous espais que propicien el contacte entre persones treballadores, empreses, agents socials i institucionals del nostre territori.

Els fòrums s'han creat amb tres objectius principals: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora i altres recursos públics de les diferents administracions; acostar i posar en contacte a les persones que busquen ocupació amb les empreses que necessiten treballadors i, finalment, dotar d'eines de millora de l'ocupabilitat a les persones participants.

Per a això, a més dels tallers, conferències i xarrades informatives, els esdeveniments comptaran amb una zona d'estands, una altra per a realitzar entrevistes de treball i un espai de networking.

En la zona d'estands hi haurà personal tècnic per a atendre els participants i respondre les seues consultes sobre la cerca de treball (revisar els seus currículums, informar-los d'on poden trobar ofertes d'ocupació, etc.).

L'espai per a la celebració d'entrevistes permetrà que les persones assistents puguen presentar les seues candidatures a diverses empreses en el mateix dia. Així mateix, en l'espai de networking es facilitarà la construcció d'una xarxa de contacte entre les persones assistents que els ajude a generar oportunitats laborals. A més, s'instal·larà un panell on els assistents podran deixar plasmats projectes, ofertes d'ocupació o conclusions de les ponències.

Tallers i activitats formatives

Les conferències i xarrades seran sessions informatives sobre nous sectors generadors d'ocupació, el futur del treball, l'impacte de la indústria 4.0 i la revolució tecnològica, les necessitats d'ús de la zona on se celebre el fòrum, què busquen les empreses a l'hora de contractar o quin talent necessitaran les empreses en un futur pròxim. Entre les sessions formatives destaca la de com fer un videocurrículum, que impartirà personal especialitzat en un set d'enregistrament.

També tindran lloc masterclass i workshops sobre competències específiques, emprenedoria, marca personal… Alguns dels temes que tractaran són 'Estratègies Clau per a millorar la teua ocupabilitat', 'Presenta't en dos minuts de manera eficaç', 'Gestió de la frustració davant reptes professionals' o 'Fomenta la teua creativitat a l'hora d'emprendre', entre altres.

En un format dinàmic es realitzaran els tallers TIC, amb sessions de 30 minuts sobre 'Fes el teu CV i carta de presentació', 'Cerca d'ocupació en Internet', 'Construeix el teu perfil en LinkedIn' o 'Completa el teu perfil en GVAJobs'.

En Labora estem segurs que aquests fòrums serviran per a aprofundir en la formació i l'orientació de les persones desocupades de la Comunitat Valenciana i també en el necessari debat sobre el futur del treball que volem impulsar des del Servei Valencià d'Ocupació.

Pujar