elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Labora concedeix 1,28 milions d'euros per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys en municipis del Camp de Morvedre

  • Els incentius corresponents al Pla Avalem Joves Plus permetran contractar 67 persones joves en quinze ajuntaments i dues mancomunitats d'aquesta comarca

El Servei Valencià d'Ocupació (Labora) ha concedit 1,28 milions d'ajudes per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys en municipis del Camp de Morvedre.

Aquests incentius, corresponents al Pla Avalem Joves Plus, permetran contractar 67 persones menors de 30 anys a quinze ajuntaments i dues mancomunitats d'aquesta comarca.

El Pla Avalem Joves Plus, està format per dos programes d'incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil a l'àmbit de la Comunitat.

Per la seua quantia, destaquen les ajudes concedides a l'ajuntament de Sagunt, que pugen a 563.078 euros, i que permetran contractar 29 persones, de les quals 19 corresponen al programa Emcuju dirigit a persones amb qualificació professional.

Mancomunitats beneficiàries

A més de les ajudes concretes adjudicades a cada municipi, també La Mancomunitat de Municipis de la Baronia i la Mancomunitat de les Valls rebran ajudes per fomentar l'ocupació de persones joves.

A la Mancomunitat de Municipis de la Baronia, que engloba Albalat dels Tarongers, Alfara de la Baronia, Algar de Palància, Algímia d'Alfara, Estivella, Gilet, Petrés, Segart i Torres Torres, Labora ha concedit un total de 65.048 euros per a la contractació de 4 persones.

Per la seua banda, la Mancomunitat de les Valls, formada pels municipis de Benavites, Benifairó de les Valls, Faura, Quart de les Valls i Quartell, rebrà ajudes per valor de 72.500 euros per contractar a 4 persones.

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat "la importància de contractar persones menors de 30 anys per ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral i també de generar oportunitats d'ocupació en municipis de l'interior per lluitar contra la despoblació".

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i posar en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible a través de Laboratori en l'anterior legislatura.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d'incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu.

S'entén que la persona jove compta amb una qualificació professional quan té alguna de les següents titulacions: Llicenciat o diplomat universitari, enginyer o enginyer tècnic, arquitecte o arquitecte tècnic, Grau universitari, estudis de Postgrau universitari, Doctorat, tècnic o tècnic superior de Formació professional reglada o certificat de professionalitat.

Pujar