elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Homenatge a Carmen Alborch

Homenatge a Carmen Alborch
  • Aquest pròxim diumenge 1 de març, l’Ajuntament de Castelló de Rugat farà un conjunt d'actes d’homenatge a la memòria de la seua veïna més il·lustre: Carmen Alborch

Aquest diumenge dia 1 de març, el poble de Castelló de Rugat retrà sentit homenatge a Carmen Alborch, filla predilecta de Castelló. Qui fora Ministra de Cultura del PSOE i Directora de l’IVAM, entre altres càrrecs.

Els actes preparats per la Corporació Municipal, presidida per l’Alcalde Socialista Antonio Esquinas, unirà el món de la cultura amb sentir de la família i el reconeixent del seu poble.

Uns actes als quals està convidat tot el poble. S'inaugurarà una escultura de l’artista Josep Sanjuan en la plaça de la Constitució, que seguiran amb una cercavila fins a la Casa de Cultura (que per acord del Ple Municipal) passarà a anomenar-se “Casa Cultura Carmen Alborch” situada en les Escoles Velles, edifici que va ser recuperat i adequat durant l'anterior legislatura, i en el que actualment es troba la biblioteca municipal.

L’Ajuntament ha rebut un quadre-retrat de Carmen Alborch, del pintor valencià Martin Forés, el qual passarà a lluir en la mateixa Casa de la Cultura.

Per concloure l’acte es presentarà una peça musical, del compositor Castellonenc Enric Alborch, encomanada per l’Ajuntament de Castelló i que s’anomena “Carmen Alborch”, interpretada per la Unió Musical Benicadell.

Als actes han confirmat la seua assistència un important nombre de personalitats del món de la cultura i el feminisme, així com una nodrida representació del Govern de la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial de València.

La data escollida, 1 de març, assenyala l'inici dels actes de la setmana de la dona.

Pujar