elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Guàrdia Civil destrueix 10 quilos de dinamita que un valencià va trobar en el seu domicili

La Guàrdia Civil destrueix 10 quilos de dinamita que un valencià va trobar en el seu domicili
  • També van localitzar 300 detonadors pirotècnics i cinc metres de metxa lenta

La Guàrdia Civil de València, a través del EDEX, destrueix de manera controlada 10 quilograms de dinamita 3-G que un veí de la comarca de Requena-Utiel va trobar a l'interior del garatge del seu domicili.

Tot va començar amb l'avís rebut d'una patrulla per part de la Central d'Emergències de la Guàrdia Civil COC, comunicant que una persona havia localitzat 4 caixes d'explosiu tipus "DINAMITA" a l'interior del garatge del seu habitatge situat en la localitat de Caudete de las Fuentes.

Una vegada personada la patrulla i entrevistada amb la persona que va notificar l'avís, aquest comunica que ha manipulat els explosius, traslladant-los del garatge de l'habitatge a l'interior del maleter del seu vehicle particular, el qual es troba estacionat en la mateixa entrada de l'habitatge.

La patrulla comprova, després d'obrir el maleter, que efectivament es tracta de 4 caixes que contenen material explosiu tipus DINAMITA, procedint a acordonar la zona, activant a l'Equip Territorial de Policia Judicial del Lloc Principal de Requena. A més dels explosius que contenen les caixes, els agents observen casquets, la qual cosa pogueren ser iniciadors de la càrrega explosiva, i un cordó que entrega el llamante, podent-se tractar de cordó detonant d'explosiu.

Personat el EDEX (Equip de desactivació d'explosius) comprova que es tracta de: 10 quilograms de dinamita 3-G, 300 detonadors pirotècnics i 5 metres de metxa lenta embreada.

Aquest material és retirat pel EDEX i destruït en la Pedrera de Les Cases d'Utiel (València), amb mitjans propis de l'especialitat i de manera controlada.

En el cas de trobar qualsevol tipus de material explosiu, la Guàrdia Civil aconsella encaridament:

  • No tocar el material
  • No desplaçar-lo a cap altre lloc
  • Cridar a la Guàrdia Civil
  • No portar el material a una caserna
Pujar