3 de desembre de 2020 3/12/20

La Font de la Figuera inicia la segona fase de la reactivació del polígon industrial 'Sant Cristòfol'

La Font de la Figuera inicia la segona fase de la reactivació del polígon industrial 'Sant Cristòfol' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Font de la Figuera inicia la segona fase de la reactivació del polígon industrial 'Sant Cristòfol' - (foto 2)

  El Polígon industrial municipal "Sant Cristòfol" està situat a la part alta de la població a l'eixida 86 (direcció Villena) i eixida 89 (direcció València-Almansa) de l'A-33 que connecta l'A-35 amb la A31 al seu pas per la Font de la Figuera.

  L'Ajuntament d'aquesta localitat segueix desenvolupant el pla de reactivació del polígon amb la millora, modernització i dotació d'infraestructures gràcies a l'ajuda de 584.270 € que va concedir la Conselleria d'Economia el passat estiu, amb l'increment de l'ajuda de l'anualitat 2018 al 83'10% comunicat fa uns mesos. En concret, 584.270€ repartits en dues anualitats: 218.487,77 € el 2018 i 321.348,5 € 2019.

  A la instal·lació d'obra civil per a la instal·lació de fibra òptica i la millora de l'enllumenat públic en 2018 se sumen a aquesta segona fase l'adequació d'un sistema de videovigilància tv, la web dels terrenys disponibles i empreses instal·lades, la millora de l'aigua potable i de les zones verdes, a més del reforç a la xarxa d'aigua contra els incendis.

  Des del Govern Municipal es mostren contents amb aquest procés, de fet segueixen amb els seus esforços de 'posicionar correctament la Font de la Figuera com un polígon estratègic del territori valencià, perquè la població sempre ha estat un encreuament de comunicacions comercials' i més encara tenint en compte que la inversió més potent és la destinada a aquesta població, d'entre els 10 municipis de la Costera que també van sol·licitar ajudes en el marc del pioner pla llançat per la Conselleria d'Economia (IVACE).

  Millores previstes

  Aquesta adequació pretén impulsar l'activitat que es realitza al polígon industrial "Sant Cristòfol", visibilitzar i facilitar l'acció del teixit empresarial ja existent i atraure la instal·lació de noves empreses, ja que actualment hi ha disponibilitat de parcel·les.

  Entre les actuacions realitzades en 2018 es trobaven l'obra civil per a la col·locació de la fibra òptica que arribe a la totalitat de les parcel·les actuals del polígon, així com el canvi de 52 punts de llum. Aquests punts es completaran fins a 106 a la resta del polígon.

  Es donarà especial importància a la creació de zones verdes, que albergaran entre 30 i 40 varietats, entre arbres, arbusts, etc. i integraran una zona de passeig. Una acció que permetrà recuperar la seua funció com a espai d'estada, així com millorar la imatge del polígon atraient així possibles noves empreses i donant una imatge de modernitat, qualitat i vitalitat així com la millora de l'entorn empresarial.

  També s'estan millorant les infraestructures urbanes i l'adaptació a les noves tecnologies per dotar dels serveis urbanístics adequats a la zona i reduir costos en matèria d'eficiència energètica, de manera que s'augmente la seguretat del propi polígon i impulsar les noves tecnologies en matèria de telecomunicacions també com a objectiu clau.

  Tant l'alcalde, Vicent Muñoz, com el regidor d'Indústria, Mariano Ferriz, afirmen ser 'una molt bona oportunitat per a la millora i revitalització de l'entorn del polígon industrial en què estem treballant perquè ajude a donar l'impuls que es necessita per a la recuperació de l'activitat industrial al municipi i l'atracció de noves empreses que desitgen instal·lar-se. La Font de la Figuera ha estat històricament un punt d'enllaç de comunicacions i volem aprofitar la nostra ubicació estratègica per afavorir també les comunicacions comercials amb la millora del polígon industrial '.

  La Font de la Figuera es troba en un enclavament únic que uneix les poblacions de Villena, Fontanars, Moixent i Almansa i des de l'Ajuntament sempre s'ha tingut en compte aquesta característica a l'hora d'atraure noves empreses al seu polígon industrial, que a més compta amb molt bona comunicació amb l'A-33 i A-35.

  Pujar