elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció

Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció
  • La localidad ha registrado una gran afluencia de personas en los tres días de celebraciones

Durant el passat cap de setmana, Olocau ha viscut una de les festes més arrelades en el municipi i que major entusiasme desperta en veïns i visitants: Sant Antoni. Històricament lligada al solstici d'hivern i declarada Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, la celebració s'ha desenvolupat al llarg de tres jornades en les quals s'ha pogut gaudir d'actes i activitats amb un marcat caràcter popular. 

Una vegada finalitzat el muntatge de la monumental Foguera, el volteig de campanes i el llançament de petards de la nit del divendres van suposar el tret d'eixida d'uns festejos que han omplit la localitat d'alegria i emoció, i que hi ha atret una gran quantitat de persones en els últims dies.

La jornada del dissabte va arrancar amb la tercera edició del concurs de dibuix de la Foguera, una entretinguda activitat que va reunir uns 40 xiquets i xiquetes que van gaudir juntament amb els seus pares i mares d'un agradable matí en un ambient de diversió. En esta ocasió, els guanyadors del certamen van ser Vega Lliso i Salva (Categoria d'Infantil), Sara Ballester i Valeria Herrero (Categoria de 1r, 2n i 3r de Primària), i Sofía Calvo i Aarón Lliso (Categoria de 4t, 5é i 6é de Primària), els qui van rebre els seus premis de mans de la Regidora d'Educació, Cultura i Joventut, Desa Vilaplana. El següent acte va ser el Dinar de Germanor d’arròs amb fesols i naps, una de les cites que més gent atrau del cap de setmana i que va batre un rècord d'assistència amb més de 800 persones congregades al Carrer Major.

La vesprada va començar amb un altre esdeveniment dirigit als més xicotets, com és l'encesa de la Foguera infantil i la posterior xocolatada. Després d'això, la Solemne Processó en honor al Sant va recórrer els carrers del poble amb l'emoció i la devoció habituals, així com amb l'acompanyament de la Banda de música de ‘La Melodia’. A continuació, es va realitzar la benedicció de la Foguera i va començar l'acte central de les festes. L'encesa monumental després del volteig de campanes i el magnífic espectacle de focs artificials de Ricardo Caballer va mostrar una vegada més la grandiositat de la Foguera i la bellesa que transmet l'escena més icònica d'esta celebració. Esta màgica nit va tindre com a colofó l'extraordinària actuació musical que va oferir Gala Valencia i que va servir per a animar, amb un variat repertori en el qual no va faltar la millor música llatina, una vetlada en la qual també es van repartir els tradicionals rotllets d'anís i mistela.

L'últim dia de festejos es va iniciar amb la Baixada de Rotllos, que va comptar amb la participació de nombrosos veïns i de la Banda de ‘La Melodia’ al llarg de l'habitual recorregut des de la Casa de la Senyoria fins a l'Església de la Verge del Rosari.  En la parròquia, es va oficiar la Solemne Missa en honor al Sant i es va realitzar la benedicció dels rotllos. I com a últim esdeveniment d'esta festa tan especial, va tindre lloc la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d'anís. Un acte alegre i entranyable, en el qual va col·laborar igualment ‘La Melodia’, i que va posar el punt final a una inoblidable edició de Sant Antoni. 

Segons va afirmar l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, “hem viscut un fantàstic cap de setmana en el qual hem gaudit de la tradició i de l'emoció d'una celebració de referència a la nostra comarca”. “L'assistència i la participació han sigut de rècord i tot s'ha desenvolupat en harmonia i germanor, per la qual cosa m'agradaria donar les gràcies a la regidora de Festes, María José Guevara, pel seu gran treball en l'organització, així com a tots els treballadors municipals i als membres de Protecció Civil, de la Policia Local i del Consorci Provincial de Bombers de València pel seu esforç i per la tasca tan important que han dut a terme durant els tres dies”, va afegir.

MÉS FOTOS
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 2)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 3)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 4)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 5)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 6)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 7)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 8)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 9)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 10)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 11)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 12)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 13)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 14)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 15)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 16)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 17)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 18)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 19)
Les Festes en honor a Sant Antoni Abat omplin Olocau d'alegria i emoció - (foto 20)
Pujar