elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
COMPROMÍS DENÚNCIA NOU CAS DE VALENCIANOFÒBIA

601 euros de sanció per a un veí de Benetússer que va parlar en valencià al metge

601 euros de sanció per a un veí de Benetússer que va parlar en valencià al metge
  • Carles Mulet eleva l'assumpte al Senat pel que considera un “nou cas de valencianofobia”: el metge va demanar que el pacient parlara en castellà

El senador per Compromís, Carles Mulet, ha registrat una pregunta escrita a la Cambra Alta pel que ell considera un “nou cas de valencianofobia”. I és que segons explica en el document que ha compartit en el seu Twitter, “un veí de Benetússer ha sigut denunciat pel medique que el va atendre en urgències del centre de salut d'Alfafar el 14 de juny per dirigir-se a ell en valencià”.

En declaracions fetes pel pacient en À Punt, segons assenyala en l'escrit el senador, l'home va acudir per a tractar-se d'un refredat i “el sanitari li va dir de manera imperativa que parlara en castellà o que abandonara la consulta”. I és que el pacient “no demanava al metge que li parlara en valencià, sinó, simplement, que ho deixara expressar-se en la seua llengua”.

Va ser en aqueix moment quan el pacient va abandonar la consulta i va demanar el full de reclamacions a la recepcionista del centre de salut “que tampoc li van facilitar fins a uns dies més tard” i va telefonar al 112 i a la Policia Local.

Finalment un altre metge va acabar atenent el malalt.

Així mateix, en l'escrit Mulet assenyala que la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es va posar en contacte per escrit amb el veí “lamentant la situació i reconeixen els seus drets”, no obstant això, quatre mesos després la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha notificat una sanció de 601 euros, que podria arribar als 3.000 segons Mulet per “alterar el normal funcionament del centre de salut” i “alterar i molestar a la recepcionista”, després que el metge el denunciara.

El cas arriba al Senat

Així, Carles Mulet ha preguntat perquè es va tramitar la denúncia des de la Delegació del Govern, si la pensen arxivar, quan derogarà l'Executiu la ‘llei mordassa’ i si el Govern adoptarà alguna mesura per a acabar amb la valencianofobia.

Pujar