5 de desembre de 2020 5/12/20

Els sis ecoparcs mòbils de l’EMTRE recullen a València i les Hortes 55.000 objectes per a reciclatge durant el mes de gener

Els sis ecoparcs mòbils de l’EMTRE recullen a València i les Hortes 55.000 objectes per a reciclatge durant el mes de gener - (foto 1)
  • Els aparells elèctrics concentren la meitat dels residus reciclats

MÉS FOTOS
Els sis ecoparcs mòbils de l’EMTRE recullen a València i les Hortes 55.000 objectes per a reciclatge durant el mes de gener - (foto 2)

Els sis ecoparcs mòbils de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus han recollit durant el mes de gener d’enguany més de 55.000 objectes per a reciclar en les 37 localitats visitades. Per quantitats, destaquen les 19.000 piles i bateries, les 8.000 càpsules usades de café i les més de 4.000 elements i substàncies perilloses. En total, els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana de València han acudit als ecoparcs mòbils de l’EMTRE durant el mes passat en 3.615 ocasions.

Respecte a la tipologia de residus deixats, més del 50% dels objectes per a reciclatge són aparells elèctrics i electrònics, seguit pels atifells de gran volum, les bateries i les deixalles considerades perilloses.

En concret, durant el mes de gener s’han aportat per a reciclatge 14.630 piles alcalines, 4.640 CD i DVD, 1.891 cables, 1.871 bombetes, 1.297 carregadors de mòbil o 828 litres d’oli de cuina, entre d’altres. Destaquen també les 3.365 radiografies, els 861 mòbils, els 635 cartutxos de tinta per a la impressora, els 73 televisors i els 23 termòmetres de mercuri.

Dimecres reciclem més

Dimecres és el dia preferit pels veïns i veïnes de l’àrea metropolitana per acostar-se a l’ecoparc mòbil de l’EMTRE, seguit de divendres, dimarts i dijous. Respecte a les hores triades per reciclar, el matí concentra la major part de les visites, especialment les dotze del migdia. Pel que fa a l’horari vespertí, l’hora més concorreguda als ecoparcs mòbils són les cinc de la vesprada.

Les localitats visitades pels ecoparcs mòbils aquest mes de gener són València, Picassent, Benetússer, Mislata, San Antonio de Benagéber, Meliana, Alcàsser, Paiporta, Quart de Poblet, Godella, Foios, Silla, Picanya, Manises, Rocafort, Albalat dels Sorells, Beniparrell, Torrent, Paterna, Montcada, Albuixech, Albal, Xirivella, Burjassot, Alfara del Patriarca, Emperador, Catarroja, Alaquàs, Alboraia, Museros, Massanassa, Aldaia, Manises, Almàssera, Massalfassar, Alfafar i Bonrepòs i Mirambell. 

Dades per localitat

La ciutat de València és la localitat que més aportacions fa als ecoparcs mòbils de l’EMTRE. En concret, durant el mes de gener l’ecoparc ha visitat els barris de Patraix, Marxalenes, Sant Llorenç, la Fonteta de Sant Lluís, i els pobles del Palmar, la Torre, Massarrojos, Benifaraig i Carpesa, a més del carrer de Xàtiva, al centre de la ciutat.

Entre els objectes aportats a la ciutat de València destaquen 377 cintes de vídeo, 71 comandaments a distància, 52 descodificadors, 46 joguets, 28 ratolins d’ordinador o 17 aspiradores, entre molts altres objectes.

Emperador, un poble de l’Horta Nord de només 680 habitants, ha reciclat en els tres dies d’estada de l’ecoparc mòbil 132 piles alcalines, 71 radiografies, 11 bombetes i 14 voluminosos.

A Burjassot s’han reunit 258 piles alcalines, 122 CD i DVD, 44 bombetes, 43 quilos d’enderrocs, 19 fluorescents i 8 bateries.

A Torrent s’han recollit 152 piles alcalines, 15’4 quilos de metall, 67 radiografies, 44 carregadors, 38 litres d’oli de cuina o 29 mòbils, entre altres objectes per a reciclar.

Massamagrell ha reciclat 520 càpsules de café, 389 piles alcalines, 110 radiografies i 102 xicotets electrodomèstics.

A Alboraia s’han acumulat 20 cartutxos de tinta, 18 mòbils, 17 carregadors, 4 aerosols o 2 termòmetres.

Quart de Poblet ha reciclat 370 DVD i CD, 117 piles alcalines, 99 radiografies, 39 bombetes i 28 mòbils.

Previsió per a 2020

Els sis ecoparcs de l’EMTRE tenen previst fer enguany 277 eixides per la ciutat de València durant les quals visitaran Benifaraig, Carpesa, el Perellonet, el Forn d’Alcedo, el Palmar o Massarrojos, tot i que també estaran al centre de la ciutat i al costat de l’edifici municipal de la Tabaquera.

Els ecoparcs també viatjaran en 20 ocasions a la ciutat de Torrent. A Paterna i Mislata estaran 19 vegades. En 18 ocasions viatjaran a Burjassot i en 17 a Manises. En total, visitaran les 45 localitats de l’Horta que formen part de l’entitat. Cada visita d’un ecoparc dura tres dies en horari de deu del matí a dos del migdia i de quatre a set de la vesprada de dilluns a divendres. Dissabte només funcionen en horari de matí.

Valoració del president Sergi Campillo

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat com “l’EMTRE és una entitat imprescindible per gestionar els residus de l’àrea metropolitana. Juntament als servicis municipals de recollida posa a disposició de tot el veïnat unes instal·lacions d’última generació per dipositar tots aquells residus voluminosos o electrònics que no es poden llançar als contenidors de fem i reciclatge perquè han de tindre un tractament separat. Tot açò amb

l’objectiu de millorar la gestió dels residus i que siguen tractats com és adequat, tenint cura del medi ambient i dels nostres barris i pobles”.

Es poden consultar les ubicacions i els horaris dels ecoparcs mòbils per a 2020 en l’enllaç

https://emtre.es/ecoparques/red-de-ecoparques-moviles

Pujar