elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Divalterra condiciona àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs

Divalterra condiciona àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs
  MÉS FOTOS
  Divalterra condiciona àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs - (foto 2)
  Divalterra condiciona àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs - (foto 3)
  Divalterra condiciona àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs - (foto 4)

  Les brigades forestals de l'empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, treballen en el condicionament de diferents àrees recreatives a Bocairent i la Font d'en Carròs.

  La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha assenyalat que la posada a punt de les zones recreatives de les muntanyes públiques valencianes és "essencial perquè veïns i visitants puguen gaudir d'aquestos espais verds i també per minimitzar el risc d'incendis forestals". Així mateix, destaca la gerent que, "tindre la zona neta és fonamental per a previndre qualsevol incendi".

  En aquest sentit, el responsable de l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural de l'Empresa Pública, Manuel Carot, ha apuntat que "una major presència de persones a la muntanya suposa un major perill". Per això –ha ressaltat– són tan necessaris aquestos treballs de condicionament que se centren en mantenir les zones netes mitjançant desbrossament, poda i aclarida selectiva de la vegetació. Així mateix, també s'estan retirant alguns arbres caiguts com a conseqüència de les nevades".

  Els brigadistes de la Font d'en Carròs han començat a treballar a l'àrea recreativa la Plana, realitzant tasques de desbrossament i aclarida sobre una superfície d'uns 3.000 metres quadrats; també a l'espai públic del Calvari, una zona d'oci propera a la població amb una extensió similar.

  D'altra banda, la brigada de Bocairent està a punt de concloure els treballs de condicionament de l'àrea recreativa la Font de Mariola, un espai amb un gran valor paisatgístic. Els efectius treballen sobre una hectàrea de zona forestal eliminant pins caiguts i adequant el lloc per a l'ús i gaudi dels veïns.

  Divalterra està executant intervencions similars en altres zones de la província de València i té previstes noves actuacions en zones recreatives de diferents punts de la província, que s'iniciaran durant les properes setmanes perquè estiguen finalitzades abans dels períodes de major afluència a les nostres masses forestals, com són Setmana Santa i Pasqua, justament quan el risc d'incendis forestals és major.

  Pujar