elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València desdoblega la CV-370 per a millorar la seguretat del trànsit entre Manises i Riba-roja de Túria

La Diputació de València desdoblega la CV-370 per a millorar la seguretat del trànsit entre Manises i Riba-roja de Túria
  • Amb una inversió de 12,5 milions d'euros i un termini d'execució de 18 mesos, este últim tram permetrà també descongestionar el trànsit d'una via que suporta el pas diari de més de 20.000 vehicles

MÉS FOTOS
La Diputació de València desdoblega la CV-370 per a millorar la seguretat del trànsit entre Manises i Riba-roja de Túria - (foto 2)
La Diputació de València desdoblega la CV-370 per a millorar la seguretat del trànsit entre Manises i Riba-roja de Túria - (foto 3)

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este matí les obres de la quarta i última fase del projecte denominat Via parc del Túria. Manises – Riba-roja, la qual consistix en el desdoblament del tram de la carretera CV-370 que transcorre entre els municipis de Manises i Riba Roja de Túria.

Acompanyat per la vicepresidenta segona i diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, el president Mompó ha indicat que “la culminació d'este projecte suposa una de les intervencions de major importància en la xarxa provincial de carreteres en els últims anys, per l'impacte que tindrà en la ciutadania”.

En este sentit, Mompó assenyala que “esta quarta i última fase de la intervenció permetrà millorar la seguretat d'una carretera que presentava un alt índex d'accidentalitat, al mateix temps que  descongestiona el trànsit d'una via que és transitada diàriament per milers de persones procedents, no sols de Manises i Riba-roja, sinó de l'entorn l'àrea metropolitana de la ciutat de València, per l'accés que atorga a zones de molta activitat industrial i comercial”.

Per la seua banda, Reme Mazzolari, explica que “a més de les millores en la seguretat, que és l'element més rellevant, la nova via facilitarà l'accés als veïns de les zones residencials, i promourà també la mobilitat sostenible amb l'execució d'una via ciclopeatonal, la qual enllaçarà amb els trams ja construïts en les anteriors fases de la intervenció”.

A la visita també han assistit els alcaldes de Manises, Javier Mansilla, i Riba-roja de Túria, Robert Raga, i membres de les respectives corporacions municipals, entre ells el regidor de Manises i diputat provincial, Sergio Pastor.

Més de 20.000 vehicles diaris

La intervenció de la Diputació de València en el tram de la CV-370 entre les poblacions de Manises i Riba-roja de Túria, ve determinada sobretot per l'alta accidentalitat de la via en els últims anys. A més, el desdoblament de la calçada permetrà descongestionar el trànsit d'una carretera que registra una mitjana de pas superior als 21.000 vehicles diaris.

Després de posar en servici les tres primeres fases del projecte, la corporació provincial dona principi ara als treballs de la Fase 4, els quals permetran culminar el condicionament total de la Via parc del Túria  entre l'A-7 i Riba-roja de Túria. El pressupost de l'última fase, que té un termini d'execució de 18 mesos, ascendix als 12,5 milions d'euros.

Actuacions

Els treballs de la quarta fase consistiran, concretament, en la duplicació de la calçada amb control total d'accessos, segregant el trànsit veïnal i el de pas mitjançant vies de servici. Així, per a l'accés a les urbanitzacions Montemayor, el Collado i la Presa, es preveu l'execució de dos glorietes unides mitjançant una nova estructura baix la qual discorrerà el tronc principal de la via.

A més, la millora de la seguretat viària es veurà reforçada amb la construcció d'una  via ciclopeatonal, que suposarà la continuació del tram ja executat de les tres primeres fases. També se preveuen actuacions de restauració paisatgístiques amb plantació d’arbres i arbustos, així com la instal·lació de pantalles acústiques i l'execució de passos de fauna.

Les obres es completen amb l'execució d'obres de drenatge i urbanització, reubicació de les parades del servici d'autobusos, xarxes d'enllumenat, senyalització, instal·lació de sistemes de contenció i reposició de servicis afectats, com és el cas del desviament a la conducció d'aigua potable.

Pujar