elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València aborda les claus de l'energia sostenible a Benaguasil

La Diputació de València aborda les claus de l'energia sostenible a Benaguasil
  • La trobada, la qual se celebrarà el dimecres 21, s'emmarca en la IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’ impulsada per l'àrea de Medi Ambient que dirigix Avelino Mascarell

  • Prop d'un centenar de persones han participat ja en les dos sessions celebrades a Catarroja i Montitxelvo, en col·laboració amb Aselec

La IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’, que impulsa la Diputació de València en col·laboració amb l'Associació d'Empreses d'Instal·lacions Elèctriques, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (Aselec), arribarà dimecres que ve 21 de febrer a Benaguasil.

El diputat de l'àrea de Medi Ambient, Avelino Mascarell, destaca “el bon acolliment que estan tenint estes sessions de treball, especialment dirigides a tècnics municipals i responsables públics, i que permeten conéixer les últimes tecnologies del mercat en energia sostenible, així com novetats legislatives, conclusions científiques i tendències a nivell global”.

Les jornades, les quals es van presentar el passat 29 de gener, han passat ja per Catarroja i Montitxelvo, on han comptat amb la presència de prop d'un centenar de persones, entre tècnics d'ajuntaments, personal públic i professionals del sector de l'energia.

Les ponències estan concebudes perquè resulten pràctiques especialment per als ajuntaments, per la qual cosa s'aborda, per exemple, el potencial d'estalvi energètic i econòmic de la geotèrmia i l'aerotèrmia per a edificis públics i residencials, en una ponència desenvolupada per Borja Badenes, doctor en Enginyeria Mediambiental i investigador de la Universitat Politècnica de València.

Un altre tema que es tracta en estes jornades és el microturbinat en xarxes de proveïment d'aigua potable com a font de generació renovable d'energia elèctrica. Este assumpte és especialment interessant en relació amb la posada en marxa de Comunitats Energètiques Locals, tal com explica el ponent de l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE), Alejandro Belinchón.

Finalment, Luis Castell, Director I+D+i d'Electrotècnia Monrabal, aborda un servici que pot ser de gran utilitat perquè els ajuntaments puguen realitzar inversions quant a millora energètica i estalvi econòmic en el funcionament dels servicis públics. A més, es presenta la possibilitat de rendibilitzar encara més estos estalvis a través de la comercialització dels Certificats d'Estalvi Energètic, coneguts com CAEs.

Després de la celebració de la sessió a Benaguasil, les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’, viatjaran a Foios el 28 de febrer, per a concloure amb la trobada final en el MuVIM de València el 6 de març, que inclourà la celebració d'una taula redona sobre competència municipal i plantes fotovoltaiques.

Pujar