elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació s'implica en el desenvolupament de polítiques de Benestar Animal

La Diputació s'implica en el desenvolupament de polítiques de Benestar Animal

  El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha participat en el primer Congrés de Benestar d'Animals de Companyia i Convivència Ciutadana celebrat aquest dimecres en el Centre multifuncional Carmen Valero de Silla. Una jornada dirigida a autoritats, personal de l'administració local i professionals de veterinària, que naix amb l'objectiu de fomentar un model de gestió del benestar dels animals de companyia i convivència ciutadana en els municipis de la província i difondre l'avantprojecte de la Llei de la Generalitat Valenciana sobre protecció, benestar i tinença d'animals de companyia.

  El congrés, organitzat per: la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); el Consell Valencià de Col·legis Veterinaris i l'Ajuntament de Silla, ha comptat amb la presència del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, a més del president de la Generalitat Ximo Puig, que han inaugurat l'acte al costat de l'alcalde de Silla, Vicente Zaragozá.

  Rodríguez ha mostrat el seu interès a engegar polítiques per a afavorir recursos que garantisquen el benestar animal: “des de la Diputació volem engegar polítiques de Benestar Animal perquè els municipis tinguen recursos per a fer de la nostra una societat més digna”, ha destacat el president de la Diputació, que s'ha mostrat sensible amb les protectores, associacions i voluntariats que fins ara han tingut “un paper principal a mantenir la dignitat dels animals del carrer”.

  Per la seua banda, el acalde de Silla, Vicente Zaragozá, ha destacat que “és el torn de les administracions municipals, que han de prendre cartes en l'assumpte i fomentar iniciatives encaminades a afavorir la protecció dels animals”, ha assenyalat.

  Avantprojecte de Llei de la Generalitat Valenciana

  Així mateix s'ha plantejat la jornada en el marc de la tramitació de l'Avantprojecte de Llei de la Generalitat Valenciana sobre protecció, benestar i tinença d'animals de companyia que s'ha presentat avui mateix. Un text legal que aporta importants innovacions en la regulació de la tinença d'animals de companyia en els nostres municipis i tal com ha explicat el president de la FVMP, Rubén Alfaro, “introdueix nous procediments i instruments per a la gestió que és necessari conèixer, ja que en el moment que s'aprove la citada llei, caldrà adequar les ordenances municipals a la mateixa”.

  Durant el congrés s'han exposat models reeixits de gestió municipal i bones pràctiques en matèria de benestar dels animals de companyia i la regulació de la seua presència en les nostres ciutats. Alguns exemples de les experiències que s'han compartit són el projecte de refugi per a animals en l'àrea metropolitana, de l'Ajuntament de València, o la gestió del Registre Informàtic Valencià d'Identificació Animal (RIVIA).

  Pujar