elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació promociona les bandes de música valencianes a nivell nacional i internacional

La Diputació promociona les bandes de música valencianes a nivell nacional i internacional
  • La corporació provincial publica les bases del programa ‘Concerts a dos bandes 2024’, que promociona tres concerts de bandes valencianes a l'estranger i cinc fora de la província de València

MÉS FOTOS
La Diputació promociona les bandes de música valencianes a nivell nacional i internacional - (foto 2)

La Diputació de València continua apostant per la promoció i difusió de la música de bandes de la província més enllà del nostre territori. A través de la delegació de Bandes de Música que dirigix el diputat Ricardo Gabaldón, la institució ha publicat les bases del programa anual ‘Concerts a dos bandes 2024’, el qual preveu la contractació de societats musicals valencianes per a oferir concerts tant a la província com en la resta d'España i a l'estranger.

Es tracta d'un programa de concerts propi en el qual poden participar les bandes de música federades de la província de València que tinguen capacitat de realitzar un concert amb un número mínim de 30 músics i un màxim de 90 intèrprets. El termini per a presentar les sol·licituds en la seu electrònica de la Diputació (www.sede.dival.es) conclou el pròxim 3 de juliol.

El diputat de Bandes de Música, Ricardo Gabaldón, ha subratllat que “amb la posada en marxa de programes com este potenciem el patrimoni cultural immaterial valencià de música de banda, que forma part dels nostres senyals d'identitat, agregant més concerts cada any. I és que a més dels concerts a la nostra província, pretenem donar a conéixer la nostra música a España i en altres països en el món, igual que a tots els ciutadans de les nostres terres i als turistes que ens visiten”.

Nombre de concerts en cada territori

En concret, el programa ‘Concerts a dos bandes’ contempla tres concerts a l'estranger, cinc concerts fora de la província de València, i fins a 30 concerts en municipis valencians, que inclouen l'intercanvi amb una altra banda de música d'una altra localitat, la qual cosa suposa la realització de dos concerts en municipis de la província.

En el cas de les bandes que vulguen participar en els concerts d'intercanvi amb una altra banda d'un municipi diferent, hauran de concretar en les seues sol·licituds les dates i el lloc en el qual es duran a terme les dues actuacions. A més, amb l'objectiu de promocionar als compositors valencians, almenys el 50% del repertori musical haurà d'estar compost per obres de compositors valencians.

“El que pretenem amb la celebració d'estos concerts és impulsar intercanvis que permeten una millor relació entre les diverses societats musicals valencianes”, afig Ricardo Gabaldón.

Dotació pressupostària

La Diputació de València dotarà a cada societat musical fins a un màxim de 2.700 euros per concert a la província. Per al cas dels concerts de fora de València el pagament serà de 5.000 euros, mentre que els concerts a l'estranger comptaran amb una ajuda de 13.000 euros.

La selecció de les bandes de música participants es realitzarà per una comissió avaluadora composta pel cap del Servici de Cultura, el cap del Servici de la OFITEC i els assessors tècnics en temes musicals de la delegació de Bandes de Música.

Pujar