elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel

La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel
  MÉS FOTOS
  La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel - (foto 2)
  La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel - (foto 3)
  La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel - (foto 4)
  La Diputació millorarà la seguretat viària en la carretera de la Vega entre Requena i Utiel - (foto 5)

  La Diputació de València condicionarà i millorarà la seguretat viària de la carretera de la Vega, situada entre Requena i Utiel, després de passar a ser titularitat de la corporació provincial. Aquest tram, al no tindre fins ara una propietat clara, havia quedat enquistat des de 1995. L'objectiu és realitzar una via constant de 6 metres d'amplària amb un ferm renovat i senyalització horitzontal i vertical.

  L'actuació es durà a terme entre enguany i el pròxim, amb un pressupost de 1,5 milions d'euros. El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, celebra la resolució de la titularitat per a poder intervindre en la via: "A través d'una tercera catalogació, per fi s'ha posat nom i cognoms a la carretera de la Vega, que passa a ser de la Diputació. Des de la nostra àrea ara tenim el compromís per a l'adequació de la mateixa des de Requena a Utiel".

  El projecte es divideix en dues fases, una primera que es posarà en marxa aquest mateix any, amb el condicionament del camí CV-4501 entre la CV-455 i el camí CV-4502, en el seu accés a Sant Antoni. Un total de 3,7 km, amb un pressupost de més de 374.000 euros, en els quals es realitzarà l'ampliació a 6 metres, la renovació del ferm existent i la millora de la senyalització.

  Les mateixes actuacions es duran a terme en la segona fase, prevista per a 2020, que condicionarà i millorarà la seguretat viària de la carretera CV-450 entre el llogaret de Sant Antoni i Utiel en un tram de 7,6 km, amb un pressupost d'1.100.000 euros.

  Actuacions ja executades

  El titular de Carreteres va aprofitar la seua visita a la comarca per a recórrer altres infraestructures ja executades en la demarcació de Requena. Entre altres actuacions, la Diputació ha finalitzat la redona de El Azagador, la primera que s'executa en la demarcació, que es convertirà a més en el punt de partida de la futura carretera de la Vega.

  Durant la matinal, Seguí va estar acompanyat pels alcaldes de Requena i Utiel, Mario Sánchez i Fernando Benlliure, que van recórrer al costat del diputat les millores realitzades a la comarca. Sánchez va participar en la visita al Pontón i la rotonda del Azagador i Benlliure va comprovar junt amb el diputat de Carreteres les millores en la CV-470 d'Utiel a Camporrobles, el nou itinerari ciclopeatonal de Los Corrales i la pavimentació i drenatge de la travessia de Las Casas. Tots dos alcaldes van coincidir en la presentació del projecte de millora del Camí de la Vega.

  Ja a la vesprada, Pablo Seguí va continuar la seua ruta per la comarca Requena-Utiel, acompanyat en aquesta ocasió pels alcaldes de Camporrobles, Gabriel Mata, i Fuenterrobles, Estefanía Berlanga. La Diputació ha reforçat el ferm de la CV-475, inclosa la remodelació de l'accés al Molón, totes elles obres acabades.

  Pujar