elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació iniciarà al setembre les obres de millora de la seguretat en la carretera d'Almoines a Bellreguard

La Diputació iniciarà al setembre les obres de millora de la seguretat en la carretera d'Almoines a Bellreguard
  • L'actuació, amb un pressupost d'1.300.000 euros, ha sigut adjudicada a l'empresa Probisa, que ampliarà la plataforma i reforçarà el ferm en una mica més d'un quilòmetre, amb un xicotet tram de variant

MÉS FOTOS
La Diputació iniciarà al setembre les obres de millora de la seguretat en la carretera d'Almoines a Bellreguard - (foto 2)

La Diputació de València iniciarà després de l'estiu les obres d'ampliació i millora de la seguretat de la CV-681, en el tram d'aproximadament un quilòmetre que unix les localitats d'Almoines i Bellreguard, a la comarca de la Safor. L'actuació va ser licitada per l'àrea provincial d'Infraestructures amb un pressupost d'una mica més d'1.300.000 euros i l'obra ha sigut adjudicada a l'empresa Probisa, que començarà els treballs entre setembre i octubre.

Amb un termini d'execució estimat de cinc mesos, el projecte de l'àrea de Carreteres de la Diputació solucionarà els problemes en una via estreta, sense vorals i amb murs de parcel·les que dificulten la visibilitat, a més de comptar amb corbes de radi reduït i interseccions perilloses. L'alternativa plantejada aprofitarà l'actual plataforma de la carretera, amb reforç del ferm i un tram en variant que millorarà les característiques tècniques del traçat, facilitant l'accés a tots els camins.

Una vegada finalitzades les obres, la carretera que connecta Almoines i Bellreguard disposarà de dos carrils de tres metres d'ample, vorals de 0,75 i bermes de 0,75, així com una nova glorieta per a acabar amb l'encreuament perillós amb la CV-679 i un carril de ciclovianants separat de la calçada per la qual transiten els vehicles per a millorar la seguretat dels altres usuaris de la carretera.

Els treballs inclouen les tasques de drenatge en un tram d’1,2 quilòmetres, la senyalització horitzontal i vertical del traçat, l'abalisament i els sistemes de contenció i la reposició de la xarxa de reg i aigua potable. L'obra començarà una vegada finalitzat el procés d'expropiacions i previ consens amb els ajuntaments implicats.

En la mateixa zona, la Diputació va obrir al trànsit el mes de desembre passat la carretera CV-673 que transcorre entre Bellreguard i la platja, amb una inversió de 3,5 milions d'euros que va servir per a millorar la seguretat d'una via molt utilitzada a la comarca, solucionant els problemes d'inundacions. L'obra va incloure la construcció d'una nova passarel·la per a la via ciclista Gandia-Oliva.

Pujar