elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació executa la segona fase de la Variant de Bétera en un tram d'un quilòmetre en direcció a Olocau

La Diputació executa la segona fase de la Variant de Bétera en un tram d'un quilòmetre en direcció a Olocau
  • Amb una inversió de 3,2 milions d'euros i un termini d'execució de nou mesos, els treballs inicials de desbrossament i reposició de serveis afectats han donat pas al moviment de terres

  • L'actuació completarà la Variant Nord de Bétera, la primera fase de la qual es va obrir al trànsit al setembre de 2021

  • Amb un cost total de més de 18 milions, el projecte desvia els 12.000 vehicles que travessaven cada dia el municipi i regula el trànsit en tres carreteres

MÉS FOTOS
La Diputació executa la segona fase de la Variant de Bétera en un tram d'un quilòmetre en direcció a Olocau - (foto 2)

La Diputació de València té en marxa les obres de la segona fase de la Variant Nord de Bétera, un projecte que prolonga en un quilòmetre la nova ronda fins a la connexió amb la CV-333 en direcció a Olocau i que completarà l'actuació per a desviar els 12.000 vehicles diaris que travessaven Bétera i regular el trànsit en diferents carreteres amb elevada intensitat que confluïxen als voltants del municipi del Camp de Túria.

Amb un pressupost d'adjudicació de 3.223.376 euros i un termini d'execució de nou mesos, els treballs de la segona fase de la Variant de Bétera van arrancar a la fi de juliol amb les tasques de desbrossament, demolició de tanques i reposició de serveis afectats. En l'actualitat s'han iniciat ja els moviments de terres en el tram d'aproximadament un quilòmetre que connecta la glorieta de l'accés nord a Bétera amb la glorieta existent en la CV-333 en direcció a Olocau, que serà ampliada per a establir les connexions amb la urbanització la Masia i la nova ronda.

La connexió de la CV-310 amb la CV-333 donarà continuïtat al traçat de cinc quilòmetres obert al trànsit fa poc més d'un any i que permet descongestionar els accessos a Bétera. Levantina Ingeniería y Construcción és l'empresa encarregada d'executar esta segona fase de la variant projectada i finançada per la Diputació. El responsable provincial d'Infraestructures, Rafa García, explica que l'objectiu de l'obra és “ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l'accés a la urbanització La Masia i un accés més directe a la base militar de l'OTAN sense necessitat de travessar els carrers de Bétera”.

En l'apartat tècnic, el nou tram de la Variant Nord de Bétera contempla l'ampliació dels vorals de 1,50 a 2 metres per a reforçar la seguretat dels ciclistes esportius, mentre que s'habilitarà un carril bici segregat dirigit als usuaris més vulnerables, cas de ciclistes ocasionals o en edat infantil. L'obra inclou la reposició de les séquies i conduccions de reg afectades, així com camins i accessos a propietats i la nova senyalització vertical i horitzontal, al costat de l'abalisament i els sistemes de contenció.

18 milions d'inversió global

La Diputació va obrir al trànsit la primera fase de la Variant de Bétera, executada per l’empresa Bertolín, el 23 de setembre de 2021, donant resposta a una reivindicació històrica dels diferents equips de govern que ha tingut Bétera en els últims anys. Amb esta via alternativa per a dirigir-se cap a Nàquera i Olocau sense necessitat de travessar el municipi, la corporació provincial millora la seguretat de la CV-310, la CV-336 i la CV-333 i oferix una nova carretera moderna i respectuosa amb el medi ambient.

Amb una inversió global de més de 18 milions d'euros per part de la Diputació, el traçat compta amb un microaglomerat fonoabsorbent i drenant en la rodadura que disminuïx la contaminació acústica i s'engul l'aigua que és expulsada fora de la calçada. Quant a la integració paisatgística i cultural amb l'entorn, la nova carretera compta amb via de ciclovianants, l'enjardinament de les glorietes amb espècies arbòries autòctones i un mirador en una d'elles amb vista a la Torre Bofilla, un dels elements patrimonials de Bétera.

Pujar