elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació i els ajuntaments de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria s'uneixen per a potenciar l'àrea empresarial A3

La Diputació i els ajuntaments de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria s'uneixen per a potenciar l'àrea empresarial A3
  MÉS FOTOS
  La Diputació i els ajuntaments de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria s'uneixen per a potenciar l'àrea empresarial A3 - (foto 2)
  La Diputació i els ajuntaments de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria s'uneixen per a potenciar l'àrea empresarial A3 - (foto 3)

  La diputada provincial i presidenta del Consell d'Administració de Divalterra, Mercedes Berenguer, ha presidit aquest matí l'acte de presentació d'un estudi per a la millora dels parcs empresarials de Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria.

  Es tracta d'un document elaborat en el marc de la Càtedra Divalterra, en el qual s'analitzen les característiques de la zona industrial coneguda com a "àrea empresarial A3" i proposa accions que revertisquen en una millora de la seua competitivitat.

  Segons Mercedes Berenguer, "aquest estudi facilita, tant als ajuntaments implicats com a les pròpies àrees industrials, la petició i la possibilitat d'accedir a ajudes externes".

  La presidenta de Divalterra ha incidit en "l'impacte econòmic que té aquesta zona, que agrupa a prop d'un miler d'empreses entre els tres polígons, amb 8 milions de metres quadrats urbanitzats i que dóna ocupació a 12.000 persones".

  Durant la presentació, el director de la Càtedra Divalterra-UPV, Juan Jaime Cano, ha explicat les conclusions més importants de l'estudi, que afecten aspectes com la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i paisatge, les infraestructures, sanejament, proveïment d'aigües o enllumenat, entre altres.

  Tres municipis implicats

  En l'acte de presentació, que ha tingut lloc a la Masía San Antonio de Poyo de Riba-Roja, han estat presents els alcaldes dels tres municipis que conformen aquesta zona industrial: Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria.

  José Morell, alcalde de Cheste, ha apuntat que amb aquesta estratègia comú es pretén "poder demandar les infraestructures d'acord amb la realitat, no sobre la base de desitjos genèrics". En aquest sentit, ha destacat "la millora de les infraestructures de telecomunicacions i el manteniment dels polígons, el transport, la coordinació de la formació interna de les empreses amb els centres que ofereixen formació professional, així com uns altres múltiples aspectes que faciliten la instal·lació d'empreses, i com a conseqüència d'això, la contractació de persones".

  D'altra banda, Sergio Alfaro, alcalde de Loriguilla, ha manifestat que l'àrea empresarial A3 és un projecte "ambiciós i real", a més de "una aposta clara i ferma pel progrés i la dinamització econòmica". En aquest sentit, ha posat l'accent en la necessitat de "unir sinergies per a reforçar les nostres fortaleses econòmiques a fi d'atraure noves empreses que generen més recursos per als nostres municipis i més ocupació".

  En la mateixa línia, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, creu que "era necessari, des d'un punt de vista científic i tècnic, que s'analitzaren totes les necessitats en infraestructures i tecnologia per a situar els polígons de l'Eix A3 en l'avantguarda de les àrees industrials logístiques espanyoles i especialment de l'Arc Mediterrani".

  Càtedra Divalterra-UPV

  La Càtedra Divalterra-UPV ha desenvolupat una metodologia d'estudi de les àrees d'activitat empresarial consistent en la realització d'un diagnòstic inicial, la fixació d'objectius i la formulació de línies estratègiques d'actuació per a la renovació urbana d'aquests espais d'activitat econòmica de la província.

  La metodologia definida s'ha testat en diversos projectes pilot, tant en àrees empresarials individuals dels municipis de Manises, Ontinyent i Rafelbunyol com en espais supramunicipals lligats a una gran infraestructura de comunicació, com és el cas de l'autovia A3 en l'àrea de Cheste, Loriguilla i Riba-roja presentada hui, o el de l'autovia V31 en l'àrea d'Alcàsser, Silla i Beniparrell.

  D'aquesta manera s'ha aconseguit sistematitzar la confecció de documents d'anàlisi i proposta de millora per a àrees d'activitat empresarial, permetent la seua "replicabilitat" en altres àmbits geogràfics, aspecte d'especial interés tenint en compte la recent aprovació de la llei valenciana de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials, que recull diverses classificacions d'aquests espais d'activitat econòmica presents en bona part dels municipis de la província.

  Pujar