elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació acosta els fons europeus als ajuntaments valencians

La Diputació acosta els fons europeus als ajuntaments valencians
  • Les àrees de Formació i de Projectes Europeus de la institució provincial instrueixen a tècnics municipals i AEDL’s per a accedir als programes europeus CERV i Erasmus+

  • El diputat de Projectes Europeus Europeus, Juan Ramón Adsuara, anuncia la intenció de la Diputació d'impartir estes sessions pel territori de la província per a facilitar als consistoris l'accés a la formació

MÉS FOTOS
La Diputació acosta els fons europeus als ajuntaments valencians - (foto 2)

La Diputació de València que presidix Vicent Mompó ha iniciat hui un mòdul formatiu per a facilitar als ajuntaments de la província l'accés a fons europeus a través deIs programes europeus CERV i Erasmus+, dos iniciatives de la UE les quals giren entorn de temàtiques com joventut, educació, esport, cooperació, mobiIitat IaboraI i estudiantiI; així com la promoció dels drets, Ia iguaItat i Ia participació ciutadana.

El diputat de Projectes Europeus, Juan Ramón Adsuara, qui ha assistit a la sessió inaugural en la seu de l'Àrea de Formació de la institució provincial, ha destacat la importància de “tindre una visió estratègica des dels ajuntaments, perquè és un element clau per a accedir a finançament europeu, cosa que suposa un salt de qualitat en la gestió municipal i que revertix directament en la ciutadania”.

En este sentit, Adsuara ha anunciat “la intenció d'acostar este tipus de formació, també de manera física, als municipis, desplaçant als tècnics pel nostre territori”, i ha especificat que “per a este projecte seran claus les mancomunitats, per la seua integració comarcal i el contacte directe amb els ajuntaments”.

Els prop de 30 participants en el curs ‘531 Programes Europeus CERV i Erasmus’ tenen programades cinc sessions formatives de cinc hores cadascuna, amb accés a un espai virtuaI amb documents i altres recursos, així com un fòrum per a alumnat i professorat per a potenciar la comunicació i el flux d'informació.

Un pla de més d'un bilió d'euros

El ParIament Europeu va aprovar en 2020 un marc financer pluriennal 2021- 2027 que destina 1,07 bilions d'euros a través de diferents programes, entre els quals estan Erasmus+ i CERV.

Això suposa un gran ventall d'oportunitats per a Ies entitats IocaIs, que poden participar de manera directa en convocatòries de subvencions europees amb taxes de cofinançament de fins aI 100%.

Concretament, tant CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) com l’Erasmus+ són d'especial interés per als ens municipals per la seua adequació a Ia reaIitat de Ies entitats IocaIs, les seues taxes de cofinançament i Ia simpIificació de la seua execució i justificació.

El programa CERV és l’hereu deI programa per a la integració i eI foment dels vaIors europeus Europe For Citizens i estabIix uns objectius específics basats a protegir i promoure els vaIors de Ia Unió, promoure els drets, Ia no discriminació i Ia iguaItat, així com Ia participació ciutadana.

Per part seua, l'Erasmus+, un dels més reconeguts de Ia Comissió Europea, s'estructura entorn de temàtiques com Ia joventut, Ia educació, l’esport, Ia cooperació, eI voIuntariat i Ia mobiIitat IaboraI i estudiantiI, entre altres.

La gran quantitat d'aspectes que aborda eI programa Erasmus+ ho convertix en un dels programes més compIets i amb major nombre de convocatòries per a tota mena de destinataris, entre els quals estan Ies Entitats LocaIs.

La participació en estos programes europeus requerix d'una metodoIogia pròpia la qual, apIicada als procediments de Ies entitats IocaIs, pot incentivar i faciIitar Ia participació en programes europeus, així com Ia captació de recursos per a projectes propis.

Pujar