elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut l'autor d'una onada de robatoris a comerços de Mislata, Quart de Poblet i Xirivella

Detingut l'autor d'una onada de robatoris a comerços de Mislata, Quart de Poblet i Xirivella
  • Amenaçava els empleats amb un ganivet, arribant a lligar-los amb brides per aconseguir els diners de la caixa

Agents de la Policia Nacional han detingut a Quart de Poblet (València) un home de 53 anys, d'origen espanyol com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb intimidació, perpetrats en establiments de l'àrea metropolitana, en concret a les localitats de Mislata, Quart de Poblet i Xirivella. S'han intervingut nombroses peces de vestir emprades suposadament en la comissió dels robatoris, entre elles, micos de treball, peces de cap, sabatilles o una armilla reflectora.

Les investigacions es van iniciar després de succeir-se durant els dos últims mesos una sèrie de robatoris amb intimidació en comerços de diverses localitats valencianes pròximes entre si, on un home intimidava amb una arma blanca les empleades perquè els donés tots els diners de la caixa registradora.

Els investigadors, després de diverses indagacions, van observar que el sospitós feia servir sempre el mateix modus operandi, entrant de forma tranquil·la a l'interior dels establiments, per dirigir-se fins a les empleades portant una arma blanca a la mà i obligar-les a lliurar-li els diners de la caixa registradora.

Es dóna la circumstància que totes les víctimes eren dones. A més, en el robatori perpetrat en un establiment de Mislata va obligar la treballadora a estirar-se a terra per lligar-la amb brides abans de ixir fugint.

Així mateix, els agents van esbrinar que sempre vestia amb roba de treball com si fora un repartidor, emprant una gorra i màscara per ocultar el seu rostre, així com guants de làtex per evitar així ser identificat, abandonant el lloc dels fets unes vegades a peu i d'altres en un vehicle que deixava estacionat als voltants.

Després d'una àrdua tasca d'investigació, els agents van esbrinar la identitat del sospitós i van establir un dispositiu per a la seua detenció que va culminar amb l'arrest del mateix i el posterior registre del seu domicili, on van intervenir nombroses peces de vestir suposadament emprades a la comissió dels robatoris , entre elles, micos de treball, peces de cap, sabatilles o una armilla reflectora.

Les investigacions han estat dutes a terme conjuntament per les brigades locals de Policia Judicial de Quart de Poblet i Xirivella.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials per fets semblants, ha passat a disposició judicial.

Pujar