elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguda una dona per la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals

Detinguda una dona per la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals
  • La dona posseïa fins a set comptes bancaris en les quals rebia els pagaments

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de València a una dona per la venda massiva d'entrades falses de diversos esdeveniments musicals. L'ara detinguda, realitzava la venda de les entrades a través de diferents plataformes de compravenda, utilitzant múltiples números de telèfon, comptabilitzant-se fins a 14 línies diferents. Per a intentar aparentar seguretat i conducta a l'engany es posava en contacte amb les seues víctimes, realitzant fins i tot videotelefonades, així com la utilització de documentació d'altres persones. S'han detectat 58 víctimes d'aquest delicte, en haver comprat entrades falses per a diversos esdeveniments, encara que és presumible que el número siga significativament major. Els diners acabava en alguna dels set comptes bancàries que la detinguda posseïa en diferents entitats. Les víctimes rebien entrades falsificades i en altres ocasions, no arribaven a rebre cap document.

La investigació es va iniciar arran d'un correu electrònic rebut en fraudeinternet@policia.es

En aquest correu electrònic els agents de la Unitat Central de Ciberdelinqüència reben missatges de ciutadans per a reportar i informar de problemes que han patit o dels quals tenen coneixement d'estafes en Internet o a través de comerç electrònic. En aquest cas, es va rebre avís per part d'una persona que havia comprat entrades per a un concert, les quals havia pagat per reintegrament en un caixer i una vegada abonades, el venedor el va bloquejar i mai va arribar a rebre-les.

Després d'aquesta informació i amb l'avanç de la investigació es van trobar nous anuncis de venda fraudulenta d'entrades, noves víctimes, nous mitjans de pagament i modus operandi. Molts dels abonaments es realitzaven a través d'un codi a una entitat bancària, on la persona que rep el pagament es trasllada a un caixer determinat, introdueix el codi i extrau els diners en efectiu, la qual cosa dificulta la identificació al no haver d'introduir dades de filiació. Per a major dificultat, després de la visualització de les càmeres de videovigilància dels caixers s'observa com la detinguda utilitzava ulleres, gorres i caputxes per a evitar la seua identificació.Abans de formalitzar la venda, enviava a les seues víctimes, còpies de documentacions de persones que havien denunciat el seu robatori. Els fets investigats van ser perpetrats des de gener de 2023.

Set comptes bancaris per a rebre els pagaments

Les perquisicions policials van llançar com a resultat que la presumpta autora tenia diversos comptes bancaris oberts al seu nom, concretament set, i que havia rebut més de 130 pagaments per les entrades fraudulentes, a través d'una aplicació d'enviament de diners, dirigida a aquests comptes.

A vegades, la detinguda no enviava cap document als perjudicats i en unes altres, els remetia entrades falsificades. Davant la creença de l'autenticitat de les entrades, els compradors es personaven en els esdeveniments i en intentar accedir, els informaven que les seues entrades no eren vàlides, la qual cosa causava un mal moral afegit a l'econòmic, en haver-se hagut de desplaçar al lloc de l'esdeveniment, moltes vegades a centenars de quilòmetres de distància dels seus domicilis.

Després de les perquisicions es va localitzar i va detindre a la investigada, a la qual se li imputa els delictes d'estafa agreujada, falsedat documental i usurpació d'estat civil.

Pujar