elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Denuncien el col·lapse de les urgències a l'Hospital de la Ribera: 30 hores esperant a un llit

Denuncien el col·lapse de les urgències a l'Hospital de la Ribera: 30 hores esperant a un llit
  • Lamenten que el personal està desbordat, ja que, a més d'atendre els nous pacients que entren en Urgències, també tracta als qui estan a l'espera de llit

MÉS FOTOS
Denuncien el col·lapse de les urgències a l'Hospital de la Ribera: 30 hores esperant a un llit - (foto 2)

El sindicat CSIF exigeix mesures immediates a Conselleria de Sanitat i a la direcció de l'hospital de la Ribera davant el col·lapse que pateix el servei d'Urgències. La central sindical explica que a primera hora d'aquest matí de dilluns hi havia 27 pacients a l'espera de llit en planta, instal·lats alguns en el corredor, i després d'haver ingressat en determinats casos fa ja 30 hores.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denúncia que la situació resulta insostenible. De fet, igual que ha fet durant els últims anys amb diferents protestes, el sindicat ha participat en la concentració d'aquest demà duta a terme per professionals del servei d'Urgències a la porta de l'hospital per a reivindicar més mitjans.

CSIF explica que la situació s'ha desbordat i els pacients no caben ni tan sols en els boxs d'Urgències, ja saturats de per si mateix, amb el que han sigut instal·lats alguns en el corredor interior del mateix servei. Aquesta situació es produeix a causa de la falta de llits lliures en planta. Per exemple, des de la vesprada d'ahir únicament han pogut ser instal·lats huit pacients en habitació.

El sindicat recalca la complexitat de la situació i el perjudici que suposa tant per a pacients com per a treballadors. A aquest últim respecte posa l'accent que el personal està desbordat, ja que, a més d'atendre els nous pacients que entren en Urgències, també tracta als qui estan a l'espera de llit, amb el que duplica la seua labor.

CSIF insisteix que aquest col·lapse del servei d'Urgències es produeix en un context de pèrdua de plantilla, sense pla de xoc en infermeria i amb un número de personal facultatiu minvat des de principi d'any. El sindicat avisa que la direcció no substitueix vacants ni baixes ni cobreix reduccions de jornada, cosa que significa una disminució contínua d'efectius. En la pràctica, això suposa, per exemple, que en torns del servei d'Urgències en els quals hi havia huit facultatius ara hi ha sis.

El sindicat posa l'accent que aquesta manca de professionals en el servei d'Urgències s'estén a Infermeria i a tècnics de cures auxiliars d'infermeria (TCAE), amb escassetat de plantilla per a atendre els diferents torns, igual que a tècnics de raigs, zeladors i personal administratiu.

CSIF ressalta la dificultat que comporten les mancances de plantilla de l'hospital i recorda que “a causa de les condicions laborals, professionals del departament deixen llocs fixos per a marxar-se a bosses temporals d'altres llocs. No s'està cuidant als treballadors i aquests es veuen obligats a marxar-se. Tampoc volen vindre altres nous perquè saben el panorama de falta de recursos davant el qual s'enfrontaran”.

La central sindical urgeix, en aquest context, a aplicar un pla de xoc que contemple una millora de condicions de treballadors i a ampliar espai i mitjans per a oferir l'atenció necessària a la ciutadania i evitar situacions de col·lapse com la que es viu hui a l'hospital de la Ribera.

Pujar