17 de gener de 2021 17/1/21

Demanen dos anys de presó per a un home que va telefonar “chavista de merda” a un altre en una xarxa social

Demanen dos anys de presó per a un home que va telefonar “chavista de merda” a un altre en una xarxa social - (foto 1)
  • La Fiscalia manté que l'acusat enaltia la figura de Franco

Un home s'enfronta aquest dijous a València a dos anys de presó per dir “chavista de merda” a un altre a través d'una xarxa social. En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia manté que l'acusat enaltia amb aquesta actitud la figura del dictador Franco.

L'home està acusat d'un delicte contra els drets fonamentals en contestar a un altre en una xarxa social amb comentaris agressius, despectius i injuriosos i fer-ho motivat per l'odi, la fòbia i el ressentiment cap a les persones d'ideologia comunista

Els fets van succeir el 27 d'abril de 2017 quan, segons el fiscal, l'acusat va escriure en el mur de la víctima missatges del tipus “em cague en tu i en el teu comunisme, chavista de merda, proasesino .....fill de gossa...”, entre altres. Això va provocar la intervenció d'altres usuaris de la xarxa social als quals l'acusat va contestar amb el mateix to ofensiu i, segons l'acusació pública, promovedor del sentiment d'odi i d'incitació a la violència cap a les persones de la ideologia política similar a la víctima.

La Fiscalia manté que, en els comentaris, el processament va mantindre un to ensalzador de l'actuació del dictador Francisco Franco contra els represaliats polítics després de la Guerra Civil espanyola.

Pujar