elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs demana la finalització “urgent” de la presó de Siete Aguas per a acabar amb la massificació de Picassent

Cs demana la finalització “urgent” de la presó de Siete Aguas per a acabar amb la massificació de Picassent
  • Luis Arquillos lamenta que “el nou centre penitenciari acumule deu anys de retards” i defensa el “acostament de presos valencians a la Comunitat”

Ciutadans en Les Corts Valencianes ha demanat el suport de la resta de grups parlamentaris de la Cambra per a instar el Govern central que finalitze “de manera urgent” les obres de la presó de Siete Aguas, amb l'objectiu d'acabar amb la massificació actual del centre penitenciari de Picassent.

“La província de València és la tercera més poblada de tot el país, però únicament compta amb una presó, motiu pel qual es va decidir posar en marxa un altre centre similar en la localitat de Siete Aguas”, ha explicat el diputat de Cs Luis Arquillos, qui ha criticat que “després de quasi deu anys des que van començar les obres, aquestes encara es troben en fase d'inici”. “Mentrestant, quasi dos mil persones compleixen condemna amuntegades a Picassent, un centre la capacitat del qual és de 1.300 presos”, ha afegit.

A més, Arquillos ha lamentat que “el Govern pretenga canviar l'ús per al qual inicialment va ser concebuda la presó de Siete Aguas, convertint-lo ara en un centre psiquiàtric”. “Des de Ciutadans no ens oposem en absolut al fet que es dispose d'unitats d'atenció psiquiàtrica, però entenem que això hauria de ser compatible amb la creació de places que alleugen la situació de la resta de presons valencianes”, ha manifestat.

D'altra banda, Ciutadans ha reclamat també que s'acoste a la Comunitat Valenciana als més de 700 interns valencians que actualment compleixen condemna fora de l'autonomia. “El suport pròxim de l'entorn familiar contribueix a la reinserció i a la millor convivència dels presos, no obstant això, l'allunyament ha demostrat que augmenta la conflictivitat en les presons”, ha declarat Arquillos després de lamentar que “el Govern sembla estar molt preocupat per acostar a terroristes als seus llocs d'origen però s'oblida completament de la resta d'interns”.

Pujar