elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Declarada l'emergència en la Ribera Alta per inundacions i pluges torrencials

Declarada l'emergència en la Ribera Alta per inundacions i pluges torrencials
  • S'han tallat carreteres, s'han suspès classes i s'han desbordat rius com en Vaca de Tavernes

MÉS FOTOS
Declarada l'emergència en la Ribera Alta per inundacions i pluges torrencials - (foto 2)

Desbordament de rius, suspensió de classes i infinits corts de carreteres. Són algunes de les conseqüències que han deixat les pluges torrencials, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències (CICU). És per aquest motiu que la Generalitat ha declarat la situació d'Emergència per inundacions en la comarca de la Ribera Alta.

La província de València ha registrat vuitanta incidències relacionades per vies inundades, vehicles bloquejats i desbordaments en les poblacions d'Alzira, Algemesí, Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna i Alginet. De fet, les pluges més torrencials han caigut en Alizra, ja que des de les 00 hores d'avui s'han acumulat 176.2 l/m2 amb la màxima intensitat entre les 02:00 i les 03:30, en aqueixa hora i mitja s'han acumulat 102.8 l/m2.

Quant a Tavernes de la Valldigna, segons ha informat el seu ajuntament, el riu Vaca s'ha començat a desbordar per la zona del Vergeret i ha demanat desplaçar cotxes de la zona baixa del poble a l'alta.

Altres zones en les quals ha plogut amb intensitat són les següents: Algemesí 128 l/m2 en una hora, a Benifairó de la Valldigna 110, a Alzira 88, a Picassent 66. Si sumem l'acumulat de tot el dia, a Alzira és de 196 l/m2, a Benifairó de la Valldigna 252, a Tavernes de la Valldigna 221, a Algemesí 187, i a Xeraco 157, segons el CICU.

Alzira i Carlet han suspès les classes aquest divendres a causa de la situació meteorològica, segons han informat des dels respectius ajuntaments. També ho han fet Albalat de la Ribera, Alberic, l'Alcudia, Algemesí, Alginet, Almussafes, Benicull, Benifaió, Benifairó de la Valldigna, Carcaixent, Guadassuar, Real de Gandia i Tavernes de la Valldigna, segons ha informat la Conselleria d'Educació.

Pujar