elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci incorpora 4 noves autobombes valorades en 1,4 milions d'euros

El Consorci incorpora 4 noves autobombes valorades en 1,4 milions d'euros
  MÉS FOTOS
  El Consorci incorpora 4 noves autobombes valorades en 1,4 milions d'euros - (foto 2)
  El Consorci incorpora 4 noves autobombes valorades en 1,4 milions d'euros - (foto 3)

  El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha rebut aquest matí al parc de Requena 4 nous vehicles que s'incorporen a la flota per a millorar la resposta davant emergències a la província. En concret, es tracta de 2 BUPS 4x4 i de 2 Bombes Forestals Pesades (BFP) valorades en 1,4 milions.

  “L'adquisició d'aquests nous vehicles s'emmarca dins de l'objectiu marcat en la nostra legislatura de millorar el nostre equipament per a millorar la qualitat del servei en les emergències en tota la província de València”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

  De fet, aquests són sol 4 dels 29 nous vehicles previstos de rebre al llarg de les pròximes setmanes i la inversió de les quals supera els 6,6 milions d'euros.

  Els 4 vehicles que hui s'han recepcionat al parc de Requena són 2 BUP amb tracció 4x4, pensats per a entorns rurals, amb canvi automàtic. Tenen una capacitat de 3.500 litres d'aigua i 200 litres de espumògen. Les cabines, amb el xassís de Scania, són 30 centímetres més llargues que les actuals, passant de 2,80 a 3,10 metres. Tenen capacitat per a cinc bombers i una potència de 360 CV, 70 CV més dels que substitueixen. Aquests dos vehicles aniran als parcs de Requena i L'Eliana.

  D'altra banda, les 2 Bombes Forestals Pesades que hui es reben seran per als parcs de Xàtiva i Ontinyent. Són vehicles de cabina senzilla, per a dos bombers i que incrementen notablement la seua capacitat d'aigua. Així, compten amb una cisterna amb capacitat per a 4.500 litres enfront dels 3.500 litres actuals. A més, tenen un xassís Mercedes Unimog, que millora les prestacions tot terreny.

  En tots dos casos s'ha exigit el compliment de la Norma UNEIX 1846 sobre seguretat en camions de bombers en tot el que afecta a prevenció de riscos laborals. Els licitadors van haver de presentar una certificació però el Consorci exigeix a més realitzar unes proves de verificació que es realitzen en l’INSIA, organismes de la Universitat Politécnica de Madrid homologat pel Ministeri d'Indústria. Es comprova, entre altres aspectes, la seua capacitat de frenat d'ascens i antibolcada lateral, així com les prestacions ergonomia: seients, espai i altura d'esglaons per a facilitar l'accés.

  RELACIÓ DELS 29 VEHICLES:

  - 5 BUPS 4x4

  - 4 BUPS 4x2

  - 2 VEHICLES D'ALTURA

  - 2 BOMBES FORESTALS PESADES

  - 14 UPCS HÍBRIDS

  - 2 VEHICLES ELÈCTRICS

  Pujar