elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PP, Compromis, EU i Ciudadanos voten NO al pressupost municipal 2018

  La Pobla Llarga tindrà que prorrogar el pressupost del 2017 davant la negativa dels quatre grups municipals de l'oposició a la proposta de pressupost per al 2018 que va presentar l'Equip de Govern Socialista, que governa aquesta legislatura en minoria, en el Ple celebrat el passat dimarts 12 de desembre de 2017.

  "Des del mes de setembre que li vam proposar a Compromis tirar endavant aquest pressupost però la seua petició de pagar abans a bancs que invertir en la millora de carrers, parcs, etc. ha fet impossible cap acord" comenta el regidor d'hisenda Ximo Vidal, que continua diguent: "Ens demanaven que el pressupost fora presentat abans de finalitzar l'any, i així ho han tingut. Ens van demanar en el 2016 i 2017 una sèrie de partides que es mantenen i milloren en aquest 2018. I tenim un acord de legislatura de manteniment de serveis públics municipals i en aquest pressupost no sols els mantenim sinó que milloren i molt amb la proposta d'augmentar al 100% serveis com els que presta la educadora de carrer. També passem a tenir el doble d'atenció en Serveis Socials. Augmentem Policia Local i fins i tot millorem els seus serveis amb un nou cotxe, i molt molt més però de forma totalment incomprensible per a nosaltres, primers son bancs que la Pobla Llarga. I que conste que dels 110.000 € que hi ha que pagar als bancs en el 2018 al pressupost vam posar més de 200.000 € per a que pogueren votar almenys abstenció".

  Sobre els arguments esgrimits per votar que no per part dels altres tres grups municipals el regidor d'hisenda Vidal comenta: "del PP sabem que mentre continue al front Rafael Soler, ni en aquesta ocasió ni en cap altres anem a trobar-nos ja que la seua disposició fins i tot a parlar amb nosaltres està siguent nul·la. Sobre Ciudadanos que està participant i recolzant moltes de les propostes del govern, fins i tot ha votat que si al pressupost del 2016 i del 2017, s'ha cansat de veure com grups més afins a nosaltres com Esquerra Unida o Compromis tenen primer el no que l'abstenció o si en la seua boca. I sobre Esquerra Unida també ha sigut una gran decepció. Amb el seu vot està posant en perill que per primera vegada a la Pobla Llarga la gent puja decidir com gastar els seus propis diners amb el projecte guanyador de Decidim la Pobla. L'any passat ja van votar que no i l'argument va ser que no eren uns pressupostos participatius i aquest que si ho son, tornen a votar que no. No ho podem entendre".

  Cap dels grups municipals van presentar ni una esmena a aquests pressupostos, ni en la comissió informativa prèvia ni en el mateix ple municipal.
  El Govern Socialista prorrogarà el pressupost de 2017, un pressupost amb una partida molt concreta com era la que suportava tots els actes del 700 aniversari i que res té a veure per a aquest 2018.
  "Tornarem a contactar amb Compromis a veure si hi ha alguna possibilitat de reconduir aquesta situació i poden entendre que 400.000 € al pressupost per a pagar a bancs és senzillament matar la Pobla Llarga" afirma Ximo Vidal.

  Pujar