21 de setembre de 2020 21/9/20

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació aconsegueix el repte del 25% de participació femenina

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació aconsegueix el repte del 25% de participació femenina - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Circuit de Carreres Populars de la Diputació aconsegueix el repte del 25% de participació femenina - (foto 2)
  El Circuit de Carreres Populars de la Diputació aconsegueix el repte del 25% de participació femenina - (foto 3)

  Un total de 447 corredors han completat el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València en la seua vintena edició, després de les 12 proves disputades. Finalment, la participació femenina s'ha situat en un 24,7%, a sol 3 desenes de l'objectiu del 25% que s'havia marcat l'àrea d'Esports que dirigeix Isabel García a l'inici de la temporada.

  Aqueixa aposta per incrementar la participació femenina, que ha pujat entre 7 i 8 punts amb l'impuls donat per l'àrea d'Esports, que entre altres mesures va reduir la quilometrada d'algunes proves per a facilitar la inscripció de dones, ha sigut la principal novetat d'un circuit que tirarà el teló oficialment el pròxim 24 de novembre, amb la gala de lliurament de premis que tindrà lloc en l'Oceanogràfic.

  El Circuit de la Dipu va tancar la seua vintena edició aquest diumenge amb la Mitja Marató de Xirivella, que va reunir a un total de 783 participants. Hicham Ettaichmi va ser el vencedor absolut de la prova, aconseguint d'aquesta manera el seu segon triomf consecutiu en el Circuit i consolidant la tercera posició en la general. Els dos primers classificats, Hassane Aouchar i Ouais Zitane, no van estar presents a Xirivella.

  El podi a Xirivella
  Junt amb Ettaichmi, en el podi de l'última carrera del Circuit van comparéixer Khalifa Zarhnoun, del Orero Paterna Runners, i Luis Félix Martínez, que es va anotar al mateix temps el triomf de la categoria Veterans A. En Veterans B va guanyar l'atleta del Correores de Bunyol, Ramón Ginés. Pablo Briones del Never Stop Running va ser el millor promesa, Carlos Domene va guanyar en Juniors i la victòria de la categoria Veterans C li la va portar Roque Ruiz, de Galápagos.

  En dones, el triomf va ser per a Mª José Cano, que amb aquesta victòria certificava la seua segona posició en la general absoluta del Circuit, per darrere de Fátima Ayachi, que no va participar a Xirivella. La segona posició li la va anotar Yoana García, qui a més va ser la millor de la categoria Veterana A. En Veteranes B va guanyar la de sempre: Mª Antonia Serrano Jareño i és que amb aquest triomf l'atleta del Runners Ciutat de València completava les 12 victòries en la seua categoria en el Circuit. Raquel Dolz, de la Rabosa, va ser la millor promesa a Xirivella i es queda a solament un punt en la general de la vencedora en aquest grup d'edat: l'atleta del Cárnicas Serrano Geles Gimeno. En Juniors la vencedora va ser Yasmina Martín.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar