elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cinc consells de la Guàrdia Civil per a evitar que entren a la teua casa amb el mètode del 'resbalón'

Cinc consells de la Guàrdia Civil per a evitar que entren a la teua casa amb el mètode del 'resbalón'
  • Detenen a un lladre que havia desvalisat diversos habitatges a Benifaió, Carcaixent i Carlet amb els seus residents dins

MÉS FOTOS
Cinc consells de la Guàrdia Civil per a evitar que entren a la teua casa amb el mètode del 'resbalón' - (foto 2)

La Guàrdia Civil d'Almussafes ha detingut a 1 home de 53 anys, i de nacionalitat algeriana, per 7 delictes de robatori amb força en les coses en domicilis amb habitants.

L'operació va començar a principis de gener, quan van començar a produir-se una sèrie de robatoris en diversos habitatges de les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet. Els robatoris es produïen en habitatges amb habitants en el seu interior, perpetrant-se, generalment, entre les 20.00 i les 06.30 hores. El modus operandi era sempre el mateix, s'havia especialitzat en el mètode del “resbalón”. El detingut lliscava una làmina de plàstic entre el marc de la porta i el pestell o 'resbalón' per a obrir la porta sense necessitat de forçar-la.

Els consells de la Guàrdia Civil

Per això, la guàrdia civil informa que la col·laboració ciutadana és essencial, per això si observa a persones desconegudes rondant per la finca o adverteix algun tipus de marca estranya en els porters, avise immediatament a les forces i cossos de seguretat. A més, el cos a armat ha creat un pentálogo de consells per a aquestes vacances:

  1. Comprove que portes i finestres estan ben tancades.
  2. Tanque la porta sempre usant la clau, no sols amb el pestillo, ja que així poden obrir-se fàcilment.
  3. Instal·le en el seu habitatge una porta blindada. Si la seua porta no és blindada, procure que tinga, almenys, dos punts de tancament, i que no existisca buit entre la porta i el sòl. Reforce la part de les frontisses amb pivots d'acer i angles metàl·lics que impedisquen palanquejar la porta. Instal·le espiells panoràmics.
  4. En absències prolongades demane a un veí que col·labore amb vosté per mitjà de la recollida del correu, comprovació de l'estat de l'habitatge, encés ocasional d'alguna llum, connexió de radi o el televisor, etc. Deixe un telèfon perquè li localitzen en cas d'emergència.
  5. Davant la presència de marques a les portes o portals, o sorolls no habituals en cases desocupades, avise al Cos de Seguretat competent en la zona, si és la Guàrdia Civil truque al telèfon 062 o en qualsevol cas al 112. Recorde prendre nota de qualsevol cosa o vehicle sospitós.

Joies, diners i mòbils

En el cas del detingut pels robatoris a Benifaió, Carcaixent i Carlet sostreia principalment, efectes que poguera ocultar entre les seues robes com: joies, diners i terminals mòbils, per a en cas de ser identificat pels agents no alçar sospites. Fruit de les investigacions practicades i a l'establiment de nombrosos dispositius de vigilància, es va poder determinar la implicació de l'autor i la seua vinculació amb els robatoris amb força.

En el transcurs de la investigació els agents van constatar que el detingut actuava només, i es desplaçava al tren de rodalia des de València a les localitats on cometia els robatoris. Una vegada comesos, tornava de matinada a València on venia el que havia sostret.

Finalment, l'operació va culminar amb la detenció i ingrés a la presó, d'1 home de 53 anys, i de nacionalitat algeriana, per 7 delictes de robatori amb força en les coses en domicilis amb habitants en les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet.

Pujar