elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València

Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València
  MÉS FOTOS
  Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 2)
  Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 3)
  Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 4)
  Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 5)
  Un centenar de veïns de Pedralba i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 6)

  Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Pedralba i Alfafar han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i alguns regidors d'aquests municipis de laSerrania i l'Horta, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

  "Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte". Així s'ha dirigit Berenguer als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer els ha recordat que el Saló de Plens i les diferents dependències dels palaus de la Diputació són "espais en els quals es prenen algunes de les decisions que permeten millorar els seus municipis, encara que també ens desplacem a cada racó de la província per a escoltar de primera mà les necessitats dels ciutadans".

  Una ruta històrica i institucional

  El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i els Scala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

  Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

  Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València.

  Pujar