elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València

Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València
  MÉS FOTOS
  Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 2)
  Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 3)
  Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 4)
  Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 5)
  Un centenar de veïns de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar visiten la Diputació de València - (foto 6)

  Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Benisanó, Llocnou de la Corona i Alfafar han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

  Junt a l'alcalde de Llocnou de la Corona, Manolo Gimeno, l'alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro, i la regidora d'Alfafar, Amparo Sanjuan, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. "Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte".

  "És importantíssim conèixer el nostre patrimoni i disfrutar-lo. Fa falta visitar la ciutat com si fórem turistes, perquè València té moltíssim que oferir", ha manifestat Gimeno. Per la seua banda, l'alcaldessa de Benissanó ha reivindicat la labor de les diputacions "que són fonamentals per a la supervivència dels pobles més xicotets".

  Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València i que, en les seues paraules, "val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra".

  Una ruta històrica i institucional

  El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, els jardins de l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il.lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

  Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

  Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació "volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior", ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

  Pujar