elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló de Rugat redueix el seu deute a mínims històrics

Castelló de Rugat redueix el seu deute a mínims històrics
  • Actualment, el deute del municipi és el més baix des que el Ministeri d'Hisenda publica les dades: 1.824.000 €

Durant les darreres legislatures, el deute viu (deute amb les entitats bancàries) ha sigut un element que ha marcat la política local de Castelló de Rugat. En 2012 s’arribà a la xifra de 4.000.000 €, situant a la localitat entre els pobles més endeutats de la Comunitat Valenciana.

Per tal de fer front a eixa situació, s’han aplicat restriccions financeres i econòmiques que han permés que uns anys després, Castelló finalitze l’any 2020 amb un deute viu d'1.824.000 €, el més baix des que el Ministeri d'Hisenda fa públiques les dates.

Els darrers sis anys, s'hi ha reduït el deute en 1.400.000 €. A eixa xifra, se li ha de sumar la liquidació del deute amb la mancomunitat (176.000 €) i el pagament d'una sentència relacionada amb urbanisme que arrossegava l'Ajuntament des de 2010 i que ascendia a 350.000 €.

Amb totes aquestes actuacions, el deute net s’ha vist reduït en 2.000.000 € des que Antonio Esquinas arribà a l'alcaldia en 2015. "La qüestió del deute és determinant. Hui dia la mitja de pagament als proveïdors són 30 dies, es poden optar a subvencions en les quals és necessària l'aportació municipal, es poden fer inversions en fons propis, etc… Situació que fa menys de tres anys seria impensable", afirma el regidor. Un exemple és l'anunciada ajuda de l'IVACE als polígons que suposa 360.000 € d'inversió, dels quals 60.000 € han de ser d'aportació municipal.

A més a més, assenyala Antonio Esquinas, "la situació actual de la COVID-19 fa necessària una important inversió en Promoció Econòmica per defendre l'economia local". Per això, confirma que el que queda de legislatura es farà una forta inversió en turisme, promoció del comerç local i digitalització econòmica.

"L'Ajuntament de Castelló ha eixit de la ruïna econòmica i és moment d'ajudar a l'impuls de l'economia dels castellonencs i castellonenques", finalitza l'Alcalde.

Pujar