elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló de Rugat aprova l’Acord per a la Reactivació de Castelló. (ARC)

Castelló de Rugat aprova l’Acord per a la Reactivació de Castelló. (ARC)
  • El ple de l’Ajuntament de Castelló de Rugat, en sessió cel·lebrada el 15/05/2020, va aprovar per unanimitat l’ARC i els pressupostos municipals per a l’exercici 2020

L’Ajuntament de Castelló de Rugat conscient de l’impacte del COVID19, i la necessitat d’enfrontar-se a aquesta, ha seguit les directrius marcades per les administracions estatals  i autonòmiques, a més de prendre mesures i decisions d’àmbit local que s’han materialitzat enun ampli seguiet d’ accions sanitàries, d’atenció a la població mes vulnerable, i a l’economia local.

Així tots els grups polítics que conformem el Ple Municipal de Castelló de Rugat han consensuat i aprovat un Acord per a la Reactivació de Castelló (A.R.C). El seu objectiu és desenvolupar les ferramentes que permeten fer front als reptes que la pandèmia COVID-19 genere localment, dotant els recursos humans i econòmics actuals que disposa  l'Ajuntament per a posar-les en acció i desenvolupar les distintes accions que cadascun d'aquests plans assenyala.

L’A.R.C recull el compromís dels seus subscriptors a desenvolupar les ferramentes per donar resposta als reptes que la pandèmia del COVID-19 genere localment, dotant-les dels recursos humans i econòmics actuals que disposa l’Ajuntament per a posar-les en acció.

Tres són els eixos d'acció que desenvolupen en L’A.R.C, aquests es concreten als següents Plans:

  • Pla d'Actuacions per la Seguretat Sanitària (PASS). Dotació Pressupostària 15.000€
  • Pla d'Intervenció Social i Educativa (PISE). Dotació Pressupostària 30.000€
  • Pla de Reactivació de l'Economia Local (PREL). Dotació Pressupostària 25.000€

Juan Enrique Benavent, Portaveu Socialista: "L'equip de govern socialista ha caracteritzat la seua gestió durant la crisi sanitaria amb la responsabilitat i la sensibilitat social. La realitat que es va obrir des de l'11 de març, on es prengueren les primeres mesures, fins ara ha sigut exigent amb els i les gestores públiques, i al nostre poble no ha sigut diferent. Reforçarem els recursos de Serveis Socials, Policia Local i operaris/es municipals per tal de fer front a aquest nou repte, però som conscients que la gestió del "dia després" exigira esforços i sacrificis conjunts. Amb aquesta idea, convidàrem a les forces polítiques de l'oposició a sumar-se a aquest acord, per tal de mostrar la unitat necessària en aquest temps tan complexes en què ens ha tocat liderar el govern municipal. L'objectiu és clar, no deixar ningú endarrere i reactivar social, econòmic i educativament Castelló. Sense oblidar que aquesta crisi sanitària continua i hem de continuar fent-li front".

Daniel Bataller, Portaveu del PP "Aquesta crisi ha afectat greument a molts dels nostres veïns tant en l'àmbit social com econòmic, és per això que hui més que mai les administracions en el nostre cas la local hem de centrar tots els esforços perquè ningú es quede enrere. Intervenció Social, Sanitat, Educació i Economia són i seran els pilars fonamentals del nostre treball durant els pròxims mesos i fins que puguem tornar a la normalitat. El Partit Popular ja el 8 d’Abril conscients de l’impacte d’aquesta crisi va registrar un paquet de mesures per a la reactivació de Castelló de Rugat, que junt amb les aportades pels altres grups polítics ens ha ajudat a consensuar un pla tant ambiciós com necessari. La societat ha sabut estar a l'altura però açò no ha acabat, el que ens fa recordar que no hem de baixar la guàrdia. Estem segurs que anem a eixir d’aquesta amb una societat més forta i generosa i ho farem més prompte que tard.".

Damian Martínez, Portaveu de Compromis "Les conseqüències d'aquesta crisi que estem vivint són encara desconegudes en tota la seua magnitud, però no hi ha cap dubte, que seran – i ja ho són- alarmants. Des de Compromís per Castelló de Rugat hem afrontat aquesta crisi des d'un inici treballant per reactivar Castelló de Rugat, aportant més de 30 mesures socials, econòmiques, fiscals, de salut pública, mediambientals i de bon govern, al document final. Totes elles pel bé del nostre poble, el benestar dels nostres veïns i veïnes, i pensant en el Castelló de Rugat del després de la pandèmia. És el moment dels consensos, de la POLÍTICA en majúscules i de treballar en la mateixa direcció. El document final és l'acord material que així ho hem fet i pense que és motiu d'orgull perquè és el que els nostres veïns i veïnes esperaven dels seus representants.".

Antonio Esquinas, Alcalde de Castelló de Rugat: "En els moments difícils és quan es mostra l'essència de cadascú. La societat de Castelló ha mostrat, majoritàriament, un grau de solidaritat, responsabilitat i prudència que ens exigeix altura política als i les qui els representem. L'Acord per la Reactivació pren com emblema l'Arc de Sant Martí que aquests dies ha sigut símbol d'esperança. Esperança en un futur on tot vaja bé, però això no és possible sense la voluntat política i social perquè siga realitat. Com a màxim representant de Castelló és un orgull vorer com les diferents forces polítiques han deixat de banda les diferències ideològiques i els tacticismes electorals, que ara serien d'una irresponsabilitat enorme, per a sumar esforços en allò que hauria de ser sempre objectiu comú: el benestar dels nostres veïns i veïnes. La voluntat del govern ha sigut, des que iniciàrem el disseny de l'Acord, que aquest fora no sols un acord polític, sinó social, on entitats i associacions participaren i aportaren, enriquint la gestió i implementació dels Plans que constitueixen l'ARC. Superar els reptes ocasionats per aquesta crisi sanitària és una tasca apassionant però titànica i cal l'esforç de tots i totes per a fer-ho possible."

Pujar