elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El XVI Campionat d’Hivern de Raspall de la Mancomunitat reunirà 200 participants

El XVI Campionat d’Hivern de Raspall de la Mancomunitat reunirà 200 participants

    El XVI Campionat d'Hivern de Raspall organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, que comença aquest cap de setmana, reunirà aproximadament 200 jugadors de 50 equips procedents de 14 localitats diferents: Llocnou d'En Fenollet, Quatretonda, Muro, El Genovés, Otos, Beniarrés, Moixent, Benigànim, Benicolet, Cocentaina, l'Alqueria d'Asnar, la Llosa de Ranes, Montaverner i Ontinyent.

    En aquesta primera jornada, que tindrà lloc entre el divendres 28 i el dissabte 29, es podran gaudir dels encontres Muro-El Genovés, Moixent-Otos o Quatretonda-Benigànim, entre altres. Els adults competiran dividits en quatre categories: 1a, 2a A, 2a B i 3a. Mentre que els més menuts es dividiran en Cadets, Infantils Iniciació, Infantils Nivell, Alevins i Benjamins.

    Les partides d'adults es jugaran a 6 jocs als trinquets i a 8 jocs als carrers, les partides de les categories d'Infantil seran a 6 jocs i les dels més xicotets a 5 jocs. A més els encontres es jugaran amb falta al carrer i sense ella als trinquets, acatant així les normes de la Federació de Pilota Valenciana en la seua modalitat de raspall. D'altra banda, les partides puntuaran 3 punts a la partida guanyada, exceptuant quan qui perd aconsegueix 4 jocs al trinquet o 6 al carrer; d'aquesta manera l'equip perdedor sumarà 1 punt i el guanyador només 2 punts. En el cas de les categories Aleví i Benjamí, només puntuarà amb 3 punts l'equip guanyador.

    Des de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, el seu president, Vicent Gomar, declarava que "el Campionat d'Hivern de Raspall és ja tot un referent i una cita imprescindible no només per als equips de la nostra comarca sinó també d'altres comarques veïnes com la Costera o el Comtat" i convidava a tota la ciutadania "a gaudir del raspall i els trinquets, elements molt representatius de la nostra cultura i tradició" concloïa Gomar.

    Pujar