elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les brigades forestals de la Diputació intensifiquen la vigilància en Setmana Santa i Pasqua

Les brigades forestals de la Diputació intensifiquen la vigilància en Setmana Santa i Pasqua - (foto 1)

  Les brigades forestals de la Diputació de València, integrades en el Pla de Vigilància d'Incendis Forestals de 2017 establert per la Generalitat Valenciana, intensificaran els seus treballs de vigilància entre el 13 i el 24 d'abril, coincidint amb el período de màxim risc d’incendis forestals.

  Així, durant aquests dies, les brigades suspendran temporalment els treballs forestals de silvicultura per centrar-se en la vigilància preventiva i persuasiva, incidint especialment en la conscienciació a la ciutadania per promoure les bones conductes a la muntanya”.

  La gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha informat que “com a novetat, aquest any les brigades forestals completaran la vigilància tradicional amb rutes en zones establertes per la Conselleria responsable de la Prevenció d'Incendis Forestals, que reben una major afluència humana i que tenen un major risc d’incendi”.

  En aquest sentit, Brines ha ressaltat que “aquesta acció s'emmarca en la creixent coordinació entre les entitats i institucions competents en la lluita contra el foc, cosa que redunda en un increment de l'eficàcia de les actuacions”.

  Per la seua banda, el director de l'Àrea de Gestió Forestal i del Medi Rural, Manuel Carot, ha destacat que “els treballs de vigilància de les brigades forestals adquireixen una especial rellevància durant la Setmana Santa i Pasqua per l'alta afluència de gent que visita el nostre entorn forestal”. A més, ha apuntat que “durant les tasques de vigilància també s'obté una valuosa informació sobre l'estat dels camins, cosa que suposa un millor coneixement del territori, i en conseqüència, una millor preparació de cara a qualsevol emergència”.

  Pujar