27 de novembre de 2020 27/11/20

El brasiler Nicolas Sessler guanya la Volta a la Província de València – Trofeu Diputació

El brasiler Nicolas Sessler guanya la Volta a la Província de València – Trofeu Diputació - (foto 1)

  Moncada va tancar el teló de la sisena edició de la Volta Ciclista a la Província de València – Trofeu Diputació, que ha recorregut 503 km en quatre dies de ciclisme pels municipis de València, Gandia, Olocau, Nàquera i Moncada, amb més de 160 corredors de 23 equips i amb representació de Portugal, França, Holanda, el Japó, Sud-àfrica i Rússia.

  El podi final reflecteix la igualtat i la qualitat de tots els equips participants. La victòria ha sigut per al brasiler Nicolas Sessler, la segona posició per a Sergio Román Martín, i la tercera per al japonès Takeaki Amezawa. La general per equips, l’ha guanyada Ampo, i la muntanya, Pedro Gregori. La regularitat ha premiat Lucas de Rossi. Òscar González s’ha endut el mallot de la muntanya, i Fernando Márquez ha sigut el millor de la província. Per tant, tots els premis han acabat en mans d'equips diferents.

  La Voltaa València ha deixat punxades i avaries, circuits urbans i semiurbans, ascensos com el del port de la Chirivilla, i també carreteres de tobogans, de manera que el president de la Federació Valenciana de Ciclisme, Amadeo Olmos, va arribar a comparar alguns trams de la Volta a la Província de València amb els circuits del Mundial.

  La Diputacióde València ha mostrat de nou la seua aposta per l'esport, i en aquest cas pel ciclisme, que compta amb molta afició en la província.

  Després de quatre dies de competició, les carreteres de la província esperen el plat fort d'aquest mes de ciclisme en la província: el pas de la Volta a Espanya els dies 8 i 9 de setembre en una etapa que unirà Requena amb Gandia.

  «Ja estem preparats per a rebre la caravana de la Volta a Espanya, un espectacle esportiu de primer nivell i un aparador turístic per als nostres pobles i les nostres ciutats», ha dit la diputada d'Esports, Isabel García, que també ha destacat l'afició al ciclisme en la província i «el paper important de promoció de l'esport base i d'elit que fa la Diputació i tractem d'acostar en tot moment als municipis i les comarques».

  La divuitena etapa de la Volta «recorre la província des de l'interior fins a la costa, travessant uns quants municipis que mostraran els seus encants al món a través de les televisions de més d'un centenar de països» —ha dit Isabel García, que també ha posat en valor l’important retorn econòmic, que es preveu que quadruplique la inversió de la Diputació en l'esdeveniment, amb «un gran benefici per a tots els hotels i locals de restauració per on passen els 2.500 professionals i 1.400 periodistes acreditats que formen part de la caravana de la Volta».

  Pujar