elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una banda d'aluniceros de Bétera després d'una onada de robatoris a la província de València

Cau una banda d'aluniceros de Bétera després d'una onada de robatoris a la província de València
  MÉS FOTOS
  Cau una banda d'aluniceros de Bétera després d'una onada de robatoris a la província de València - (foto 2)

  La Guàrdia Civil de València deté a tres homes per cometre 19 delictes contra el patrimoni. Estavellaven vehicles sostrets contra els establiments per a després sostraure les caixes registradores.

  La investigació va començar quan es va detectar una onada de robatoris amb força i violència en diverses localitats de la província de València: Bétera, L'Eliana, Moncada i Massamagrell. Els autors sostreien prèviament vehicles a València, Mislata i Paterna per a, tot seguit, realitzar els alunizajes.

  Envestien amb els cotxes els establiments que desitjaven robar. Posteriorment, accedien a l'interior i arrancaven les caixes registradores. En dos ocasions els fets es van cometre emprant la violència contra les persones (una d'elles esgrimint una arma blanca de grans dimensions.

  La banda estava perfectament organitzada i cadascun dels integrants tenia un rol assignat: un sostreia els vehicles i els altres dos s'encarregaven de perpetrar l'alunizaje i anul·lar els elements de seguretat. Durant la realització dels actes delictius, tapaven les seues cares i mans per a dificultar la labor dels investigadors.

  Malgrat la tècnica d'ocultació dels delinqüents, els guàrdies civils van aconseguir obtindre la identificació d'un d'ells. Esta persona posteriorment va conduir als investigadors a la resta de la banda.

  Finalment, es va poder detindre als tres responsables d'estos fets. Es tractava de 3 homes espanyols d'entre 27 i 48 anys d'edat i nacionalitat espanyola. Tots ells van ser detinguts en diferents punts de la localitat de Bétera. Un d'ells havia aprofitat un permís penitenciari i no havia tornat a la presó, per la qual cosa va ingressar immediatament després de la seua detenció.

  En total se'ls atribuïxen 19 delictes contra el patrimoni (dos delictes de robatori amb violència, sis amb força, sis robatoris de vehicle i quatre temptatives de robatori amb força). A més, se'ls imputa un delicte de conducció temerària.

  Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Lliria.

  Pujar