elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cas Alcàsser: troben ossos humans en la fossa on van aparéixer les xiquetes

Cas Alcàsser: troben ossos humans en la fossa on van aparéixer les xiquetes

  El passat 24 de juny una parella va trobar restes òssies en el paratge en el qual van ser localitzades els cadàvers de les xiquetes de Alcasser. La Guàrdia Civil va obrir una investigació que, uns dies després, dóna una conclusió sorprenent pel que es pensava inicialment: aquestes restes òssies són d'una persona.

  Així ho ha avançat Les Províncies aquest dimecres. La Unitat d'Antropologia Forense de l'Institut de Medicina Legal de València (IML) ha determinat que els ossos trobats el passat 24 de juny corresponen a fragments de dits d'una persona i no d'un animal, conforme apuntaven les primeres perquisicions.

  Com ha informat el diari, encara no s'ha pogut realitzar una estimació de l'edat ni el sexe de les xicotetes restes òssies. Ara el Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira, qui porta el sumari del cas Alcàsser, decidirà si porta els ossos a un laboratori per a extraure ADN i acarar-lo amb el de les xiquetes.

   La investigació oberta haurà de determinar ara si els ossos -quatre xicotetes falanges- pertanyen a alguna de les tres xiquetes -Desirée, Miriam i Toñi- que van ser violades i brutalment assassinades en un cas que va commocionar a Espanya. Es compleixen 27 anys del cas Alcàsser i just s'acaba d'estrenar un documental que recull tota la història d'aquest.

  Un cas polèmic

  El cas que va investigar la mort de les tres joves valencianes va acaparar l'atenció mediàtica de tota Espanya durant molts mesos, i van ser moltes les teories que es van posar sobre la taula i les especulacions que l'audiència va fer sobre aquest tema.

  En tots aquests anys les teories han continuat divulgant-se a través de diferents mitjans, i fins i tot s'han trobat noves proves com a pèls o dents, en la zona on van trobar els cossos sense vida de les xiquetes.

  Malgrat això, la investigació oficial contínua donant per culpable a l'escapolit Antonio Anglés i a Miguel Ricart, qui aquest últim va ser detingut i jutjat a 170 anys de presó. Una pena que no va complir perquè va eixir de la presó l'any 2013, reafirmant la seua innocència i assegurant que ell només va ser un cap de turc.

  Pujar