elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Albalat dels Sorells culmina la instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 10 KW d’autoconsum en el col·legi públic “El Castell”.

Albalat dels Sorells culmina la instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 10 KW d’autoconsum en el col·legi públic “El Castell”.
  • El projecte Albalat 0,0, de la Regidoria de Medi Ambient, suma un nou projecte d'autoconsum per a consolidar, Albalat dels Sorells, com a municipi capdavanter en sostenibilitat i eficiència energètica

  • La instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 10 KW d’autoconsum en el col·legi públic “El Castell”, permetrà estalviar més de 3.500 € anuals en despesa energètica

  • El municipi afegeix la tercera instal·lació d'autoconsum en edificis públics, en poc menys d'un any

MÉS FOTOS
Albalat dels Sorells culmina la instal·lació d’una nova planta fotovoltaica de 10 KW d’autoconsum en el col·legi públic “El Castell”. - (foto 2)

L'Ajuntament d'Albalat dels Sorells, a través del projecte “Albalat 0,0” depenent de la regidoria de Medi Ambient, segueix en la seua línia de treball i implantació de polítiques energètiques sostenibles i eficients.

El marc global de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides (NNUU), a través dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), s'implementen al nostre municipi, pel que fa al vessant mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic, amb el projecte “Albalat 0,0”.

Un dels objectius marcats per l'equip de govern des d'"Albalat 0,0" seria la instal·lació de punts d'autoconsum d'energia fotovoltaica en totes i cadascuna de les instal·lacions municipals (edificis públics de titularitat municipal), per continuar baixant les emissions CO2 que produeix l'ajuntament pel consum d'energia.

Pel que fa a la planta d'autoconsum del CEIP “El Castell”, el consistori ha realitzat una instal·lació d'una nova planta fotovoltaica amb una potència de 10 KW. El finançament ha estat possible per l'aportació de la Diputació de València,  mitjançant el Pla Reacciona que dirigeix la diputada Maria Josep Amigó, el qual ha suposat prop del 70% de la inversió, (concretament, la diputació ha posat 8.000 € dels 11.520 € del total de cost de la instal·lació).

Estalvi econòmic i Eficiència energètica

Les polítiques que es porten a terme des d'”Albalat 0,0”, tenen un fonament clar: l'estudi de la despesa energètica, així com la diagnosi pròpia de les necessitats de consum. La qual cosa hi ha determinat que l'actuació al CEIP “El Castel”  siga preferent.  Segons manifesta la Regidora de Medi Ambient i responsable d'”Albalat 0,0”, Sònia Clemente: “es tracta d'un dels edificis amb major consum i despesa del parc públic d'edificis i per tant és on hem d’intervenir. Amb la instal·lació d’estos 10 KW d’autoconsum està previst estalviar més de 3.500€ anuals, la inversió del qual,  estarà amortitzada en poc més de 3 anys. A més, en els últims 6 mesos s’han posat en marxa dos instal·lacions més: al Centre Cívic hi han instal·lats 10 KW d’autoconsum i a l’escoleta municipal s’hi han instal·lat 28 KW d’autoconsum compartit”.

Pel que fa al lideratge i aposta per les energies renovables del municipi d'Albalat dels Sorells, l'alcalde, Nicolau Claramunt, ho té clar: “El principal objectiu i tasca dels governants ha de ser mirar pels interessos dels seus veïns i veïnes i treballar per a millorar la qualitat de vida de les persones. En eixe sentit, l'aposta clara per “Albalat 0,0” pel que fa a baixar les emissions de CO2, per a estalviar diners al poble en despesa energètica i per poder destinar més recursos econòmics a altres projectes, és la nostra línia de treball i la de tot l'equip de govern”.

Pujar