26 de novembre de 2020 26/11/20

Albaida entra en els dies grans de les Festes Patronals i de Moros i Cristians

Albaida entra en els dies grans de les Festes Patronals i de Moros i Cristians - (foto 1)
  • Fins a l’11 d’octubre Albaida tornarà a viure la Festa Major amb un seguit de variades activitats adreçades a totes les edats i amb forta presència de la societat civil albaidina

MÉS FOTOS
Albaida entra en els dies grans de les Festes Patronals i de Moros i Cristians - (foto 2)

La ciutat d’Albaida està submergida en la celebració de les seues Festes Patronals i amb tots els preparatius per a les Festes de Moros i Cristians. Ambdues festivitats omplin la localitat d’activitats culturals i festives del 15 de setembre fins a l'11 d’octubre. L’alcalde Josep Albert ha volgut “convidar a tot el poble i visitants a gaudir d’unes festes tan singulars com les albaidines, on des de la tradició ens avancem cada dia cap a un futur millor, com bé mostra la campanya la Dona i la Festa, on busquem mostrar una cara de la festa de vegades menys visible” a més ha desitjat “bones Festes Patronals i de Moros i Cristians per a totes i tots”.

A partir de dissabte s’enceten els dies grans de la festa albaidina on es conviu entre la tradició, el sentiment i les activitats lúdiques pensades per a tots els públics, enguany, a més, s’ha fet coincidir amb les celebracions del Dia Mundial del Turisme on s’han preparat un fum d’esdeveniments centrats en l’exposició ‘Segrelles i la promoció turística”, que es pot visitar en l’oficina de turisme. Una mostra que a més tanca les activitats commemoratives pels 50 anys de la mort del pintor albaidí.

La programació pren els carrers amb activitats des del matí fins a la nit, on tenen què fer des dels més menuts de la casa fins als més majors.El divendres i dissabte 5 i 6 d’octubre, amb la participació de tot el poble, es prepararà i realitzarà l’ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei, Patrona d’Albaida.

Arribat el 7 d’octubre se celebra la solemne Missa Pontifical i la Processó en honor a la Patrona d’Albaida. Després la Pirotècnia Nadal Martí projectarà el castell de focs d’artifici, i a la nit començarà l’espectacle musical “Barco a Venus de Mecano” a la Plaça Major.

El dia 8 fa de nexe de les dues festivitats amb actes de les Festes Patronals al matí i la tradicional Nit de l’Olla a la nit, on s’arranquen les Festes de Moros i Cristians.

La gran Entrada de Moros i Cristians obrirà l’inici de la desfilada de les marxes mores i cristianes el 9 d’octubre a les 17:00 h des del carrer Rosendo Juan fins a la Plaça Major. També es podrà gaudir de l’Entrada de Bandes de Música, al matí el mateix dia.

L'endemà serà l’Entrada Infantil i l’11 d’octubre finalitzen les festes d’Albaida amb la desfilada de l’Ambaixada mora i la cristiana. 

Pujar