elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Albaida enceta la Participació Ciutadana del PUAM-DEMA

Albaida enceta la Participació Ciutadana del PUAM-DEMA
  • La Planificació Estratègica d’Albaida entra en fase de consulta ciutadana amb una enquesta dins de www.DecidimAlbaida.es on la població podrà opinar sobre com encarar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les necessitats de la ciutat

L’aposta per la Participació Ciutadana a la localitat es consolida baix la ferramenta Decidim Albaida i després de tancar el procés dels primers Pressupostos Participatius és el moment d’engegar les consultes emmarcades dins del Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM) i del Pla Estratègic DEMA (Dinamització Estratègica del Municipi d’Albaida). Tot açò com a avantsala dels tallers participatius que polsaran com es vol assolir l’Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible des de la ciutadania. En aquest moment s’ha llançat una enquesta en www.DecidimAlbaida.es, clicant dins la pestanya del PUAM, on la ciutadania podrà opinar sobre com veu la seua ciutat i cap a on vol que camine.

Cal recordar que Albaida es va sumar al Manifest per l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible i va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques del Plenari encetar el Pla Estratègic, a més, els treballs ja realitzats dins de la DEMA han estat valorats per institucions superiors com uns dels millors projectes participatius presentats de tot el territori valencià, com indiquen les puntuacions de les subvencions.

En aquesta nova fase del PUAM-DEMA se cerca la redacció del Pla Urbà d’Actuació Municipal que és un document de caràcter estratègic per a avançar el disseny del municipi i fer del mateix un lloc més habitable, just, saludable, intel·ligent i sostenible per a totes les persones. El pla establirà les línies d'actuació municipals i les prioritats futures respecte a obres i serveis a realitzar a Albaida en concordança amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per l'Agenda 2030 a escala mundial. Es tracta un document finançat per la Diputació Provincial de València mitjançant el qual es podrà accedir al finançament dels projectes de futur al nostre municipi. “D’aquesta manera Albaida es va avançar en la Planificació Estratègica, que ara enceten altres administracions com la Diputació amb els PUAMs, amb els treballs de la DEMA pel que fa al diagnòstic i ara encara el procés amb força i coratge cap a un futur on el nostre veïnat té l’última paraula de com serà l’Albaida del futur” ha explicat l’alcalde d’Albaida Josep Antoni Albert.

Per al regidor de Model Social i Econòmic, Alejandro Quilis, “estem en un moment transcendental per a transformar la nostra ciutat en un lloc més respectuós amb el planeta al mateix temps que generem entorns i dinàmiques més amables i conscients de cara a la ciutadania, al cap i a la fi el nostre objectiu és convertir Albaida en la millor ciutat possible de la mà de les seues veïnes i veïns gràcies a la Participació Ciutadana”. Tot això emmarcat dins de Decidim Albaida “on hem obtingut una gran acollida amb els Pressupostos Participatius, on ara una vegada votats els projectes s’estan duent a terme les tasques pertinents per a fer-los realitat abans que acabe l’any” ha conclòs Quilis.

Com es pot participar en el PUAM?

La redacció del PUAM es proposa mitjançant un procés de col·laboració entre equips tècnics municipals i polítics junt amb la ciutadania. Per aquest motiu, la participació ciutadana serà un dels aspectes més importants en aquest pla per tal de recollir les idees dels veïns i les veïnes d’Albaida.

S'han generat tres espais de participació possibles:

  1. Reunió amb el grup motor. Grup de treball entre equips polítics i tècnics de l'Ajuntament per a esbossar possibles escenaris d'actuació.
  2. Posada en marxa del procés de participació amb una enquesta on line que es podrà emplenar contestant unes preguntes senzilles sobre la percepció del municipi durant aquest estiu.

A la web https://decidimalbaida.es/ es podrà consultar, clicant en la pestanya del PUAM, el diagnòstic del municipi, així com les principals febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats d’Albaida.

  • Una vegada passat l'estiu, tindrà lloc una jornada-taller de caràcter assembleari de caràcter presencial, on s'explicaran i debatran les principals qüestions del municipi, amb la finalitat de delimitar i prioritzar les diferents propostes que es recolliran en el pla d'implementació del PUAM als pròxims anys.

L'Ajuntament anirà comunicant en diferents formats, les dates i espais en què tindran lloc aquestes trobades, en els quals se seguiran estrictament les mesures sanitàries necessàries per a poder generar espais segurs de participació.

A més a més, segons avance la redacció del document, s’anirà penjant en aquesta web, els resultats de manera que es podrà consultar i fer les aportacions que es consideren en aquesta adreça: ara@albaida.es

Pujar