elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adif eliminarà el pas a nivell a Alfafar i Sedaví provisionalment fins que arribe el soterrament de les vies

Adif eliminarà el pas a nivell a Alfafar i Sedaví provisionalment fins que arribe el soterrament de les vies
  • Tot i que no s'han concretat les dates ni les mesures, sí que s'ha arrencat aquest compromís per part de les autoritats responsables

  • “El primer és la seguretat”, insisteix la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé

MÉS FOTOS
Adif eliminarà el pas a nivell a Alfafar i Sedaví provisionalment fins que arribe el soterrament de les vies - (foto 2)

L'objectiu és garantir la seguretat dels veïns i evitar més morts com la de la jove de 19 anys la setmana passada. Sota aquesta premissa ha tingut lloc la reunió entre els alcaldes d'Alfafar i Sedaví, Adif i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana a Madrid i de la qual n'han ixit importants conclusions.

La primera és que a curt termini s'eliminarà provisionalment el pas a nivell a les dues localitats. De moment sense data ni amb mesures concretes. En principi, es posarà en marxa un protocol entre totes les administracions afectades per realitzar els estudis pertinents que permetin prendre mesures provisionals que garantixquen la seguretat dels vianants, eliminin el pas a nivell i eviten els xiulets del pas del tren.

Aquests estudis és una cosa en què ha insistit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé: “S'han de fer estudis previs de trànsit i viabilitat. Eliminar el pas a nivell requereix estudis previs, és la conclusió de la reunió d'avui, que es realitzarà aquest protocol”.

L'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha explicat que “entenem que la missió de l'administració és garantir la seguretat, i això són mesures provisionals, ràpides d'implementar, mentre el procés llarg que és el soterrament es treballa de manera conjunta entre les administracions locals, autonòmiques i estatals”.

Sense dates concretes

Tot i que encara no hi ha dates de resolució, l'alcalde d'Alfafar confia que “en menys d'un mes es puguen compondre les reunions i en menys de 3 mesos hi haga resultats sobre la taula per prendre decisions i començar a executar accions”. Adsuara assegura que estan "esperançats i amb ganes d'avançar a les reunions de treball".

Una mateixa idea que ha destacat la Delegada del Govern: “Avui és un dia molt important perquè totes les administracions tenen clar que cal abordar el problema de manera integral. Avui hem fet un pas fonamental”.

A la reunió hi han participat els representants municipals juntament amb la delegada del Govern, Pilar Bernabé, el subdirector d'anàlisi i seguiment de projectes d'Adif, Pablo Jiménez, i el subdirector de passos a nivell i instal·lacions de protecció i seguretat, Roberto Muela.

Soterrament

A més, de manera simultània a l'eliminació dels passos a nivell, es realitzarà la coordinació d'una mesa de treball amb presència de la Direcció General del Ministeri, Adif, el govern valencià i els ajuntaments per treballar al soterrament.

Pujar