elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 6.500 persones gaudeixen de la huitena edició de la Marcel a l'Eliana

Més de 6.500 persones gaudeixen de la huitena edició de la Marcel a l'Eliana
  • Dotze espectacles de teatre, circ, acrobàcia i dansa han inundat durant aquest cap de setmana els carrers del municipi.

La VIII edició de la Marcel ja és història a l'Eliana. Durant aquest cap de setmana, els dotze espectacles que conformaven la programació del 2024 han omplit de teatre, circ, acrobàcies i dansa els carrers del municipi.

Així, més de 6.500 persones han pogut gaudir de les diferents propostes culturals que de manera gratuïta s'han exhibit en diferents punts de l'Eliana en una aposta decidida de l'Ajuntament per acostar la cultura a tots els públics. “Gràcies a les companyies de teatre per acostar-nos la cultura al carrer; gràcies a la Regidoria de Cultura i al director artístic de la Marcel, Joan Raga, per aquesta programació extraordinària; als i les treballadores de l'Ajuntament per fer-ho possible i, com no pot ser d’una altra manera, als veïns i veïnes que any a any ens confirmen que hem de continuar programant la Marcel per a acostar la cultura a tots i a totes”, ha explicat l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent.

En aquest sentit i per a donar suport a l'associacionisme del municipi, el divendres les companyies protagonistes van ser Teatreleliana i Aplae, que van poder mostrar sengles representacions culturals. D'aquesta manera es va donar per inaugurada la huitena edició de la Marcel (Mostra d'Art al Carrer de l'Eliana).

Ja dissabte a la vesprada va ser el torn d'una divertida proposta de Sienta la Cabeza, una perruqueria boja que va convertir els caps dels i les valentes en vertaderes obres d'art. Paral·lelament, el primer espectacle itinerant va omplir de diversió els carrers del municipi. La companyia Disparatario va portar a l'Eliana “Alicia al País de les Meravelles” en la qual els més xicotets de la casa van ser els protagonistes.

Seria ja la representació de La Industrial teatrera amb “Herència” la que va omplir la plaça del País Valencià de públic que no va voler perdre's aquesta obra. Després del sopar organitzat per les Doloroses va començar l'espectacle itinerant de Calacas (L’estranya Companyia) que també es va encarregar de tancar la nit de dissabte. Entremig, “Volando Vengo” de Kambahiota va fer passar una bona estona als veïns i veïnes que es van acostar fins a la plaça d’Europa per a divertir-se amb les acrobàcies.

La jornada de diumenge va començar amb un espectacle pels carrers de l'Eliana de La Escalera tijera que sota el títol de “Ambulantes” va convertir els carrers del municipi en un circ ambulant. Al passeig de Secondo Baldín va tenir lloc la “Fontanería, circo y poesía 2.0” de Jacinto Sifón Fontana. El puntal final a la Marcel 2024 es va realitzar amb dos espectacles a la plaça del País Valencià; “Màgia” de Pepa Cases i “El gran final” de Bucráa Circus.

"Estem molt contents del gran acolliment que any rere any té la Marcel i ja estem treballant per a continuar elaborant una programació estupenda per a la Marcel 2025”, ha explicat la regidora de Cultura, Eva Santafé.

Pujar