23 de novembre de 2020 23/11/20

1748 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2017

1748 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2017 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  1748 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2017 - (foto 2)

  L'associació Arropa València, dins del seu programa Ret Social Koopera, ha arreplegat 1748 kg de roba i calçat usada en L'Alqueria de la Comtessa, en els primers sis mesos del 2017. Aquesta associació té un acord amb el govern municipal per a col·locar els contenidors de recollida i fer-se càrrec de la roba donada altruistament pels veïns.

  Amb una mitja de 279,5 kg mensuals arreplegats als contenidors situats per tota la localitat, maig és el mes on més quilos s'han recol·lectat, amb 455 kg i una recollida especial de 71 kg. Gràcies a aquesta actuació i la de la resta de localitats de la comunitat, Arropa València ha arreplegat en el primer semestre un total de 1.430.036 kg de peces de vestir usades, un 23% més respecte al mateix període de l'any 2016.

  La finalitat del programa Xarxa Social Koopera, d'Arropa València, no sols és arreplegar residus urbans de roba i calçat, sinó que té com a objectiu generar llocs de treball per a les persones en risc d'exclusió social. En aquest últim any, han aconseguit que 7 persones s'incorporen al mercat laboral ordinari, i han acompanyat a 45 més a iniciar el seu itinerari d'inserció.

  L'Alcalde de la localitat, Voro Femenia, al·lega: "Estem molt satisfets de seguir col·laborant amb aquesta iniciativa any darrere any, tant per la labor social que realitza com per la utilitat que representa per als veïns i veïnes de la localitat. Aquest servici permet adequar un lloc autoritzat on tots els que ho desitgen poden donar la roba que ja no utilitzen. Així es redueix la quantitat de fem en els escombrers, i per tant, es redueix el nombre de residus en el medi ambient".

  Pujar