Castellano

La pujada dels preus preocupa el 96% dels valencians i creuen que anirà a més

La pujada dels preus preocupa el 96% dels valencians i creuen que anirà a més
  • Més del 60% pensa que en 2023 la seua situació econòmica es mantindrà igual o pitjor respecte a l'any passat i que no podrà estalviar, un 3% més pessimista en comparació amb les dades nacionals

En els últims mesos, l'economia de les famílies s'ha vist amenaçada per un augment generalitzat dels preus, problema al qual ara cal sumar el temor a una nova crisi financera mundial. Els valencians se senten cada vegada més intranquils respecte als seus diners, i així ho reflecteix l'II Estudi ‘Percepció i hàbits dels espanyols respecte al sector bancari’ dut a terme per Nickel, un compte alternatiu a la banca tradicional. L'enquesta revela que per a quasi la totalitat dels valencians (96%) la inflació és una gran preocupació.

Quasi 7 de cada 10 (69,41%), en ser preguntat com creu que evolucionarà la inflació en 2023, es mostra pessimista i respon que els preus creixeran més. D'altra banda, un 26,48% afirma que, encara que és un tema preocupant, creuen que millorarà al llarg de l'any, quasi un 4% més que la resta d'Espanya. Finalment, tan sols el 4,11% restant sent tranquil·litat respecte a l'augment de preus, ja siga perquè considera que la situació s'ha estabilitzat, s'ha recuperat de les seues conseqüències o perquè no li ha arribat mai a afectar.

Una altra de les grans preocupacions: l'estalvi

En un context d'incertesa econòmica, l'estalvi és un altre maldecap: més del 56,16% s'inquieta pel seu matalàs econòmic i tem que aquest siga insuficient per a afrontar un imprevist. En el costat oposat, el 33,8% mostra molta més tranquil·litat perquè tenen prou plenes les guardioles per a fer front a una despesa inesperada. Finalment, un 10% afirma no tindre estalvis d'entrada.

D'altra banda, els valencians, trauen el seu costat més pessimista quant a perspectives de futur a curt termini en comparació amb les dades a nivell nacional: més del 60%, un 3% més que la resta dels espanyols, creu que en 2023 la seua situació econòmica es mantindrà igual o pitjor respecte a l'any passat, i no podrà estalviar. En l'extrem contrari, el 30,59% sí espera poder estalviar més que l'any anterior.

Segons Mónica Correia, CEO de Nickel España: “En temps d'incertesa econòmica com l'actual, en el qual més de 9 de cada 10 valencians estan preocupats per la inflació i els seus estalvis, és més important que mai que les condicions dels nostres comptes siguen transparents i predictibles. Els nostres clients saben que en el seu compte Nickel les condicions són clares des del principi, i que són les mateixes per a tots. Tenen la confiança que, encara que les seues circumstàncies canvien o es desestabilitzen, no els penalitzarem. Tindre els seus diners en Nickel els dona tranquil·litat."

Pujar